×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Τιμώμενη πόλη η Αθήνα στος Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο

10 Μαϊος 2013 10:26

Η Αθήνα είναι η πόλη που επέλεξε να προβάλει φέτος το μεγαλύτερο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βόρειας Αμερικής, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο (TIFF).

Στο πλαίσιο της ενότητας «Πόλη προς Πόλη», η Αθήνα θα είναι η τιμώμενη πόλη του μεγάλου κινηματογραφικού φεστιβάλ του Τορόντο, ανακοίνωσαν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του TIFF Κάμερον Μπέιλι και ο προγραμματιστής του διεθνούς κομματιού Δημήτρης Εϊπίδης στο Τορόντο.

«Θέλουμε να προβάλουμε στο κοινό μας τις νέες γενιές των κινηματογραφιστών, που δεν φοβούνται να ξαναγράψουν τους κανόνες του κινηματογράφου. Όταν αρχίσαμε να σκεφτόμαστε ποιά πόλη θα μπορούσε να συνδυάζει τα σύγχρονα και τα αρχαία στοιχεία, η τέλεια επιλογή για εφέτος ήταν η Αθήνα» σημείωσε ο Μπέιλι.

«Μετά από μια μακρά περίοδο χειμερίας νάρκης το ελληνικό σινεμά ξαναβρήκε το δρόμο του στην πρωτοπορία» τόνισε ο κ. Εϊπίδης, προγραμματιστής κινηματογράφου, διευθυντής διαφόρων φεστιβάλ με συνεργασίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Ένας αριθμός νέων κινηματογραφιστών, οι περισσότεροι μόλις αποφοιτήσαντες από τις κινηματογραφικές σχολές με κάποιες ταινίες μικρού μήκους στο ενεργητικό τους έχουν αναστρέψει την εικόνα. Εκεί που άλλοι είδαν απελπισία, αυτοί άντλησαν έμπνευση».

Ο διευθυντής και ο προγραμματιστής του φεστιβάλ μίλησαν με ενθουσιασμό για τη νέα σκηνοθετική γενιά της Ελλάδας που προχωράει παρά την οικονομική κρίση, επωμιζόμενη όλους τους ρόλους, του σκηνοθέτη, του παραγωγού, του σεναριογράφου.

Οι 10 ταινίες που θα επιλεγούν από την κινηματογραφική παραγωγή της Ελλάδας θα είναι σχετικά πρόσφατες και θα έχουν διαφορετική προσέγγιση θεμάτων και αισθητικής.

Η Αθήνα είναι η πέμπτη πόλη που επιλέγεται για το ετήσιο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, όπου θα προβληθούν ταινίες νέων σκηνοθετών κυρίως με θέματα γύρω από την Ελλάδα. Οι προηγούμενες πόλεις ήταν το Τελ Αβίβ, η Κωνσταντινούπολη, το Μπουένος Αϊρες και το Μουμπάι.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos