×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Π. Παναγιωτόπουλος: Εχουμε πολύ λίγα εργαλεία

11 Ιουλίου 2013 11:36

«Εκκρεμότητες; Δόξα τω Θεώ έχουμε πάρα πολλές!». Εφ΄ όλης της ύλης μίλησε ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, χθες το μεσημέρι, στη «συνάντηση γνωριμίας» που είχε με τους διαπιστευμένους συντάκτες.

Με άνεση και χιούμορ απάντησε στις ερωτήσεις που του τέθηκαν διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι «δεν κάνουμε προγραμματικές δηλώσεις». Μέσα στον λίγο χρόνο που έχει αναλάβει, ο νέος υπουργός έχει ενημερωθεί για τα ζητήματα που «τρέχουν» στο ΥΠ.ΠΟ. και διαβεβαιώνει ότι «με πολύ λίγα εργαλεία στα χέρια μας» θα γίνει το μάξιμουμ των προσπαθειών. Αλλωστε «τα πάντα δεν είναι χρήμα. Ενα μίνιμουμ πόρων χρειάζεται. Πρέπει να δίνουμε καθημερινό αγώνα γι' αυτό το μίνιμουμ». Στο πλευρό του κ. Παναγιωτόπουλου ήταν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός (με τον οποίο υπάρχει «πολύ καλή χημεία») και η γ.γ. του ΥΠ.ΠΟ. Λίνα Μενδώνη. Οι (ενδεικτικές) προτεραιότητες του ΥΠ.ΠΟ., σύμφωνα με τον υπουργό:

ΤΑΠΑ: «Είναι θέμα ύψιστης προτεραιότητας... εξαιρετικά επείγον», τόνισε. Χρειάζονται «άμεσες κυβερνητικές αποφάσεις».

Κτιριακό/Ανασυγκρότηση ΥΠ.ΠΟ.: Το κτίριο της Μπουμπουλίνας έχει μπει στο ΤΑΙΠΕΔ (σε 17 κτίρια απλώνονται οι κεντρικές υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.). Επικρατέστερο θεωρείται το σενάριο της μετακόμισης στην οδό Πειραιώς 260, στις εγκαταστάσεις Τσαούσογλου.

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: «Μεγάλη πρόκληση... Υπάρχουν κι εκεί προβλήματα... Εχουμε ξεκινήσει συνεννοήσεις για το πώς ξεπερνιούνται... Πιστεύω θα τα υπερβούμε και θα είναι έτοιμο για την Ελληνική Προεδρία».

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Δεν θα κλείσει ούτε θα υποβαθμιστεί. Θα επεκταθεί ο ρόλος του ως ένας από τους άξονες αναφοράς σε θέματα πολιτισμού. Αναβαθμισμένο θα αποτελέσει μια κεντρική κυψέλη πολιτισμού. Χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση για να λυθεί το θέμα. Η πολιτεία θα αποφασίσει οριστικά και τελεσίδικα τι θα γίνει στο Μέγαρο. Το θεωρώ εξαιρετικά επείγον.

ΕΚΕΒΙ: «Η χώρα χρειάστηκε να συρρικνώσει οργανισμούς. Επέλεξε το ΕΚΕΒΙ... Δεν είμαι έτοιμος να πω κάτι περισσότερο».

ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης: «Ολοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς θα πρέπει να βρούμε τρόπο να συμπέσουμε και να συνθέσουμε τις απόψεις μας».

Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης: «Δεν θα βγουν οι άνθρωποι στον δρόμο», διαβεβαίωσε ο υπουργός. Μάλιστα, διευκρινήσεις έδωσε και η κ. Μενδώνη, η οποία μετέβη στη Θεσσαλονίκη κι επιλήφθηκε του θέματος.

Κινηματογράφος: Θα γίνουν αλλαγές και τροποποιήσεις στο νομοθετικό πλαίσιο (με τη συνεργασία και τη σύμφωνη γνώμη των ενδιαφερομένων). Εκκρεμεί συνάντηση με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

ΕΣΠΑ: Δεν υπάρχει πρόβλημα. Γίνεται δουλειά σε καθημερινή βάση, 600 έργα τρέχουν.

Διευθυντής Μουσείου Ακρόπολης: «Πρέπει να κουβεντιάσουμε και να καταλήξουμε τι σημαίνει διευθυντής μουσείου. Τι θέλουμε; Δημόσιο υπάλληλο ή μάνατζερ;»

Τουρισμός: Ζητούμενο είναι πώς θα «εντάξουμε ορισμένα βασικά εκθέματα μνημειακών θησαυρών στα τουριστικά πακέτα και πώς θα συντονιστούμε και θα διαμορφώσουμε τη δυνατότητα να πάει εύκολα κανείς εκεί και να βρει κανείς κάτι ωραίο και καλαίσθητο».

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos