×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

«Αγώνα επιβίωσης» δίνει ο «Αρκτούρος»

01 Αυγούστου 2013 12:32

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ διανύει τη χειρότερη περίοδο της λειτουργίας του. Ζητά τη στήριξη του κόσμου για να επιβιώσει και να συνεχίσει το έργο του.

Τη δυσκολότερη περίοδο της -επί 21 χρόνια- λειτουργίας του διανύει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Γι αυτό και απευθύνεται στον κόσμο ζητώντας τη στήριξή του ώστε να... επιβιώσει και να συνεχίσει, όπως σημειώνει, το έργο του: να προστατεύει την άγρια ζωή και το περιβάλλον στην Ελλάδα. Κάνει γνωστό, μάλιστα, πως «προκειμένου να επιβιώσει συρρικνώνεται διοικητικά και καταργεί τα γραφεία του σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. [...] Συνεχίζει στο φυσικό του χώρο, στα ψηλά βουνά της Δυτικής Μακεδονίας με τις αρκούδες, τους λύκους και τους ελληνικούς ποιμενικούς».

"Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ αυτή τη στιγμή σε χρειάζεται περισσότερο από ποτέ! Εδώ και 21 χρόνια υπηρετούμε πιστά το σκοπό της προστασίας της φύσης και της άγριας ζωής στην πατρίδα μας. Σήμερα που η οικονομική κρίση έχει πλήξει κάθε δραστηριότητα στην Ελλάδα ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ διανύει την πιο δύσκολη περίοδο της λειτουργίας του», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ηλεκτρονική σελίδα της οργάνωσης http://arcturos.wordpress.com/

Σήμερα ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συνεχίζει να λειτουργεί με ίδιους πόρους τα μοναδικά πρότυπα Καταφύγια Αρκούδας και Λύκου, το Κέντρο Ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα, το Κέντρο Αναπαραγωγής και Επαναδιάδοσης Ελληνικού Ποιμενικού, της Ομάδα Άμεσης Επέμβασης, τον Κτηνιατρικό Σταθμό για την Περίθαλψη Τραυματισμένων Άγριων Ζώων, καθώς και δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Συνεχίζει να διεκδικεί μία καλύτερη ζωή για τα άγρια ζώα στην Ελλάδα, τον τερματισμό της αιχμαλωσίας τους σε ακατάλληλους ζωολογικούς κήπους. Το Σεπτέμβριο θα ζητήσει επίσημα τη μεταφορά των λύκων και των αρκούδων του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης στα πρότυπα Καταφύγια που διατηρεί.

Οι άνθρωποι του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, απευθυνόμενοι σε όσους θέλουν να βοηθήσουν στο έργο του και την προσπάθεια επιβίωσής του, τους καλούν να:

-Επισκεφθούν τα πρότυπα Καταφύγια στο Νυμφαίο και την Αγραπιδιά Φλώρινας. http://www.arcturos.gr/el/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=26&Itemid=14

-Γίνουν μέλη του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με 50 Ευρώ το χρόνο ή δωρίσουν το ποσό που μπορούν να διαθέσουν.

-Υιοθετήσουν μία αρκούδα, ένα λύκο ή έναν ελληνικό ποιμενικό σκύλο.

-Προμηθευτούν τα προϊόντα ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ από το eshop και από τα NotosGalleries και Notos Home.

-Γίνουν εθελοντές για την άγρια ζωή προσφέροντας το χρόνο τους για μερικές ημέρες στο Καταφύγιο με τις Αρκούδες και τους Λύκους.

-Τρέξουν μαζί με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών.

Τρέξε να... σώσεις την αρκούδα!

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης του κοινού για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα συμμετάσχει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών ως επίσημη συνεργαζόμενη ΜΚΟ, με τρεις ομάδες:

1) Την ομάδα της αρκούδας στα 5 χλμ.

2) Την ομάδα του ελληνικού ποιμενικού στα 10 χλμ

3) Την ομάδα του λύκου στο Μαραθώνιο Δρόμο των 42 χλμ.

Κάθε δρομέας που θα τρέξει σε μία από τις τρεις ομάδες ενισχύει τις δράσεις της οργάνωσης, καθώς 10€ από το κόστος συμμετοχής κάθε δρομέα στον αγώνα θα διατεθούν ως δωρεά στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ.Το κόστος για κάθε δρομέα εξαρτάται από το είδος της διαδρομής και το πακέτο συμμετοχής που θα διαλέξει. Για περισσότερες πληροφορίες, όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, μπορούν να επισκεφθούν το www.arcturos.gr/marathon

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση. Οι δράσεις του χρηματοδοτούνται από τις συνδρομές των υποστηρικτών του, την εθελοντική προσφορά πολιτών και εταιρικές χορηγίες στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos