×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ο Δον Κιχώτης χορεύει με Γάτες

25 Σεπτεμβρίου 2013 12:35

Η Μαρινέλλα «συναντιέται» με τη Σοφία Βέμπο, σε ένα φιλόδοξο ελληνικό μιούζικαλ πάνω στην πολυτάραχη ζωή και τα τραγούδια της Σοφίας Βέμπο.

Η Μαριανίνα Κριεζή και η Αννα Παναγιωτοπούλου, μετά τη θρυλική «Λιλιπούπολη», επιστρέφουν με ένα θέαμα γεμάτο δράση και ρομαντισμό. Ο Γιώργος Καπουτζίδης μεταφράζει ήδη το πολυβραβευμένο μιούζικαλ «Priscilla-Η Βασίλισσα της Ερήμου», ενώ το «Memory» από τα πιο δημοφιλή τραγούδια του 20ού αιώνα, θα ακουστεί στο «περιβάλλον» για το οποίο δημιουργήθηκε.

Η σκηνή του θεάτρου «Μπάντμιντον» θα φιλοξενήσει και φέτος πολλές διαφορετικές εκδηλώσεις. Θέατρο, χορός, μουσική, μιούζικαλ, θεάματα για όλη την οικογένεια, πολυπρόσωπα και εντυπωσιακά, έχουν την τιμητική τους.

Φθηνότερα εισιτήρια

Νέες παραγωγές συνυπάρχουν με παλαιότερες, επιτυχημένες παραστάσεις, με βασικό σκεπτικό την ψυχαγωγία και την απόλαυση του κοινού, με σεβασμό, ωστόσο, στην... τσέπη του. Γιατί σε τέτοιες εποχές... «τα εισιτήρια χρειάζεται να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερα, γιατί οι άνθρωποι δεν μπορούν να διαθέσουν πολλά» εξηγεί ο Μιχάλης Αδάμ, από την Adam Productions.

Απόδειξη ότι τα εισιτήρια για την παραγωγή «Μίκης Θεοδωράκης: Ποιος τη ζωή μου...» που επιστρέφει στο Μπάντμιντον (με τον Θέμη Πάνου να αντικαθιστά τον Γρηγόρη Βαλτινό στον ρόλο του Γιώργου Θεοδωράκη) είναι ακόμη χαμηλότερα από πέρυσι. Αλλά και για το μιούζικαλ «Cats» οι τιμές είναι περίπου 30% κάτω από την υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτό σημαίνει προσαρμογή στα σημερινά δεδομένα και σε καμία περίπτωση υπαναχώρηση.

Αντίθετα, 14 παραγωγές θα δούμε στη γνωστή μας σκηνή του Μπάντμιντον. Ανάμεσά τους: το ελληνικό μιούζικαλ «Μαρινέλλα-Βέμπο: συνάντηση» σε κείμενα και σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, όπου ένας ζωντανός θρύλος, η Μαρινέλλα, συναντά επί σκηνής μια άλλη γυναίκα-θρύλο, που υπήρξε πρότυπο και έμπνευσή της σε ολόκληρη την καλλιτεχνική της πορεία. Η Νεότερη Ιστορία της Ελλάδας περνά μέσα από τη μυθιστορηματική ζωή της Βέμπο και η Μαρινέλλα αγκαλιάζει μέσα από το σήμερα το χθες και ξαναδίνει φωνή και ζωή στον κόσμο της «τραγουδίστριας της νίκης». Το «Priscilla - Η Βασίλισσα της Ερήμου, το μιούζικαλ» αφηγείται τη διασκεδαστική αλλά και συγκινητική ιστορία τριών φίλων τραβεστί, καλλιτεχνών, που διαβαίνουν την Αυστραλία από το Σίδνεϊ ως το Αλις Σπρινγκς, γιατί ο ένας από αυτούς θέλει να συναντήσει τον 8χρονο γιο του.

Το «Ζέβρα Πιτζάμα» είναι μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους, Λιλιπουπολίτες ή μη, με τραγούδια σε στίχους της Μαριανίνας Κριεζή και μουσική του Διονύση Τσακνή, σε σκηνοθεσία Αννας Παναγιωτοπούλου και Φωκά Ευαγγελινού. Κλασικό μπαλέτο θα δούμε με τη «Λίμνη των κύκνων» και τον «Δον Κιχώτη» από το «Grigorovich Ballet Theatre of Russia», τον «Καρυοθραύστη» από το «Latvian National Opera Ballet» και την «Giselle» από το «The Yacobson Ballet». Το «Gala flamenca» έρχεται όπως και τα «100 τσιγγάνικα βιολιά».

Ανοίγει το «Badminton Loft»

Eνας νέος χώρος ανοίγει, το «Badminton Loft», στο οποίο θα φιλοξενηθούν τουλάχιστον τρεις παραγωγές: «Ο Αλέκος βγήκε από τον Παράδεισο» του Δημήτρη Μαλισσόβα, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Αλέκου Σακελλάριου. «Γάμοι, κηδείες και δεν έχω τίποτα για να φορέσω» της Αννας Χατζησοφιά, μια σύγχρονη σουρεαλιστική, συναισθηματική κωμωδία. Και το «(Δε) Σε θέλω» του Μίνου Θεοχάρη, μια ποπ ρομαντική κομεντί, όπου παρακολουθούμε τις παράλληλες ιστορίες δύο ζευγαριών από την αρχή της σχέσης τους μέχρι και σήμερα. Τέλος, το «Dialogue in the Dark» μάς εισάγει σε έναν κόσμο χωρίς φως. Το πρωτοποριακό αυτό δρώμενο αντιστρέφει τους ρόλους: οδηγοί με μειωμένη ή καθόλου όραση συνοδεύουν μια ομάδα επισκεπτών σε μια βόλτα στο αστικό περιβάλλον, μέσα στο απόλυτο σκοτάδι, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της εγκατάστασης.

ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ

Στις επαναλήψεις έχουμε το «Θησέας και Αριάδνη στο νησί των Ταύρων» για τους μικρούς θεατρόφιλους και το «Θα σε πάρω να φύγουμε», το αφιέρωμα στην αθηναϊκή επιθεώρηση.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos