Απίστευτο: 10.000 άτομα πήγαν την Κυριακή στο Κέντρο Πολιτισμού για να δουν τα σιντριβάνια να «χορεύουν»

16 Ιουλίου 2019 21:36

Ξεπερνούν κάθε προσδοκία, ακόμα και φαντασία οι αριθμοί των πολιτών που έσπευσαν την Κυριακή να παρακολουθήσουν τα επίσημα «εγκαίνια» των 69 σiντριβανιών στο κανάλι του Κέντρου Πολιτισμού, που φωτίστηκαν και χόρεψαν στον ρυθμό του Χατζιδάκι, του Μπιζέ, του Σοστακόβιτς...

Λέγονται water shows, είναι μικρές «παραστάσεις» που πρωταγωνιστούν τα 59 κατακόρυφα και 10 περιστρεφόμενα σιντριβάνια μαζί με εμβληματικές συνθέσεις Ελλήνων και ξένων δημιουργών, ενώ παρουσιάζονται από την Κυριακή και κάθε μέρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος κατά μήκος του καναλιού. Με φόντο τα φωτισμένα κτίρια του μινιμαλιστικής αλλά και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής γραφής Ρέντσο Πιάνο, τα συντριβάνια προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα που αφήνει άφωνο το κοινό. Ετσι, στο νέο τοπόσημο των Αθηνών, προστίθεται μια ακόμα εμπειρία αστικού βιώματος και θεάματος.

Την Κυριακή το βράδυ εγκαινιάστηκαν τα συντριβάνια υπό τους ήχους της μουσικής της ορχήστρας της Λυρικής, που ερμήνευσε έργα των Κουμεντάκη, Ντβόρακ, Μπιζέ, Σκαλκώτα, Χατζιδάκι και Σοστακόβιτς.

Ανάμεσα στους 10.000 πολίτες που απήλαυσαν το θέαμα, ήταν και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, η σύζυγος του πρωθυπουργού, σε εξαιρετικά ζεστό και φιλικό ενσταντανέ με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Λυρικής Γιώργο Κουμεντάκη. Ηταν η πρώτη της εμφάνιση σε δημόσια εκδήλωση μετά τη νέα διακυβέρνηση και δεν είχε επίσημο χαρακτήρα, αλλά χαρακτήρα προσωπικής επίσκεψης.

Η ορχήστρα της Λυρικής ερμηνεύει εμβληματικά έργα πλάι στα σιντριβάνια στο Κανάλι/ Φωτογραφία Αγγελος Xριστοφιλόπουλος

Μετά την πρωτοφανή επιτυχία της εκδήλωσης, αποφασίστηκε ότι ο Χορός των Σιντριβανιών ως και τις 19 Ιουλίου θα πραγματοποιείται πέραν των κλασικών ωρών που έχουν ανακοινωθεί και το πρωί στις 11, στις 12 και στις 13.00.

Ειδικότερα, όλο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα ακούγονται τα έργα «Χορός με τη σκιά μου» από το «Χαμόγελο της Τζοκόντας» του Μάνου Χατζιδάκι και το «Habanera» από την Σουίτα Κάρμεν, αριθμός 2 του Μπιζέ. Το ωράριο έχει ως εξής:

Καθημερινές: 21.00, 22.00, 23.00, 00.00
Σαββατοκύριακα: 11.00, 12.00, 13.00, 21.00, 22.00, 23.00, 00.00

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos