×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ο Τζιμ Τζάρμους στην Ελλάδα για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

19 Οκτωβρίου 2013 14:08

Ο Τζιμ Τζάρμους ταξιδεύει πολύ δύσκολα, αντιπαθεί τα αφιερώματα στο έργο του (για την ακρίβεια, τα εμποδίζει) και χρειάστηκε πολλή προσπάθεια για να πειστεί να έρθει στο 54ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (1-10 Νοεμβρίου).

Της Μαρίας Κατσουνάκη

Στη θετική απάντηση στην πρόσκληση βοήθησαν τα εξής: η πληροφορία ότι το φεστιβάλ έχει «ανθρώπινο πρόσωπο», η γνωριμία του με τον Δ. Εϊπίδη και, κυρίως, ο Ελληνας συμπαραγωγός της τελευταίας του ταινίας, Χρήστος Κωνσταντακόπουλος (Faliro House).

Η έναρξη του φεστιβάλ (Παρασκευή 1 Νοεμβρίου) θα γίνει με το «Only lovers left alive», που προβλήθηκε τον περασμένο Μάιο στις Κάννες. Ο 60χρονος Τζάρμους, από τις ηγετικές μορφές του αμερικανικού ανεξάρτητου κινηματογράφου, έχει αφήσει τη σφραγίδα του στο παγκόσμιο σινεμά με ταινίες όπως «Στην παγίδα του νόμου»,«Ο νεκρός», «Καφές και τσιγάρα», «Τσακισμένα λουλούδια» κ.ά. Το «Only lovers left alive» είναι μια αλληγορία για τη συντροφικότητα, την τέχνη και την κατάσταση της ανθρωπότητας.

Ο Τζάρμους χρησιμοποιεί ως όχημα δύο ψυχές που δεν ανήκουν σε αυτόν τον κόσμο (δύο βαμπίρ) για να μιλήσει γι' αυτό που οι άνθρωποι αποκαλούν «παντοτινή αγάπη». «Είναι μια ιστορία αγάπης, αλλά μαζί και μια ιστορία δύο αταίριαστων χαρακτήρων που, δεδομένων των παράδοξων εμπειριών τους, έχουν μια αυθεντική οπτική γωνία στην ανθρώπινη Ιστορία, στα απίστευτα κατορθώματά της και στις επώδυνες αποτυχίες της», λέει ο Τζάρμους.

Στις εγκαταλελειμμένες πόλεις του Ντιτρόιτ και της Ταγγέρης, ο Ανταμ, ένας underground μουσικός, βαθιά απογοητευμένος από την τροπή που έχει πάρει η κατάσταση της ανθρωπότητας, θα ξαναβρεί την ερωμένη του Ιβ, μια γυναίκα δυνατή και αινιγματική...

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos