×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Παναγιωτόπουλος για TIME: Δεν πουλάμε, δεν ιδιωτικοποιούμε

21 Ιανουαρίου 2014 10:59

«Η πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, από την αρχαιότητα μέχρι τον σύγχρονο πολιτισμό, ανήκει διαχρονικά στο ελληνικό έθνος και στον ελληνικό λαό. Δεν την πουλάμε και δεν την ιδιωτικοποιούμε.

Από την άλλη πλευρά, όμως, προωθούμε αποφασιστικά τις ευρύτερες δυνατές συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα, που μας είναι απαραίτητες για να αναβαθμίσουμε, να αξιοποιήσουμε και να προβάλουμε καλύτερα τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς μας χώρους, συμβάλλοντας έτσι αποφασιστικά στην προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού και στην ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας».

Αυτά τόνισε, μεταξύ των άλλων, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA RADIO 98,9, σχολιάζοντας δημοσίευμα του περιοδικού «Time», που ισχυρίζεται ότι υπάρχει προοπτική «πώλησης» ή «ιδιωτικοποίησης» μνημείων και αρχαιολογικών χώρων στην Ελλάδα.

Σκληρή απάντηση στις δηλώσεις του Στέφανου Μίλερ περί ιδιωτικοποίησης των αρχαίων, έδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΥΠΠΟ , θυμίζοντας ότι ο Ελγιν υπήρξε ιδιώτης.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων σε δική του ανακοίνωση σημειώνει μεταξύ άλλων: «Καλούμε όλο τον λαό να υπερασπιστεί τη συλλογική μνήμη, τα μνημεία και τον πολιτισμό και να βροντοφωνάξει ότι Δεν Πωλούνται».

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos