×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ποιοί κερδίζουν στο στοίχημα για τα Οσκαρ

01 Μαρτίου 2014 09:56

Μάθιου ΜακΚόναχι ή Λεονάρντο Ντι Κάπριο; «12 χρόνια σκλάβος» ή «Gravity»; Τα στοιχήματα των πρακτορείων στο Διαδίκτυο,

όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, αποτελούν βαρόμετρο για τα φαβορί και τα αουτσάιντερ στον πλανήτη του Χόλιγουντ λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την απονομή των Οσκαρ την ερχόμενη Κυριακή.

Καθώς η μεγάλη βραδιά πλησιάζει, αρκεί μια διαδικτυακή βόλτα στα πρακτορεία για να διαπιστώσουμε ότι ο ΜακΚόναχι φαίνεται πως βαδίζει για το πρώτο Οσκαρ της καριέρας του έχοντας μαζέψει έως σήμερα σημαντικά βραβεία για τη σαρωτική ερμηνεία του στο «Dallas Buyers Club», ωστόσο ο επίσης άξιος για ένα χρυσό τρόπαιο Λεονάρντο Ντι Κάπριο του «Λύκου της Γουόλ Στριτ» τον κοντράρει σταθερά με τα πρακτορεία να τους θέλουν δυναμικούς ανταγωνιστές.

Τις καλύτερες αποδόσεις δίνουν για τον ΜακΚόναχι τα skybet και betfred.com με 2 προς 9, ενώ ο Ντι Κάπριο παίρνει από το 188betpromo.com απόδοση 11προς 2 (προσοχή, όσο περισσότερες πιθανότητες έχει ένας υποψήφιος για να κερδίσει τόσο χαμηλότερη είναι η απόδοσή του στα στοιχήματα).

Απρόβλεπτη κούρσα

Στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας η κούρσα είναι απρόβλεπτη. Ολα μπορούν να συμβούν φέτος, καθώς το υποψήφιο για 10 Οσκαρ «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν και το υποψήφιο για 9 Οσκαρ βιογραφικό δράμα «12 χρόνια σκλάβος» του Στιβ ΜακΚουίν μάχονται στήθος με στήθος για τη θέση στο βάθρο έχοντας κερδίσει από κοινού το βραβείο της ταινίας της χρονιάς από το Σωματείο Αμερικανών Παραγωγών.

Τι στοιχηματίζουν τα πρακτορεία; Με δεδομένο πως συγκεντρώνει όλα όσα ψάχνουν οι ψηφοφόροι της Ακαδημίας σε μια ταινία, δηλαδή κύρος, εξαιρετικές ερμηνείες και επιδέξια σκηνοθεσία πατώντας σε ένα σενάριο με ηθικοπλαστικό μήνυμα για τον ρατσισμό και τη σκλαβιά των Αφροαμερικανών στην Αμερική, το «12 χρόνια σκλάβος» είναι πιθανότερο να κερδίσει το πολυπόθητο Οσκαρ.

Γι' αυτό και το φιλμ έχει χαμηλή απόδοση, με το πρακτορείο Ladbrokes, για παράδειγμα, να του δίνει 1προς 4 ενώ στο «Gravity» αποδίδει περισσότερο, 9 προς 2, οπότε αν θέλει κανείς να ρισκάρει και να κερδίσει χρήματα, μπορεί να ποντάρει στο «Gravity», πολλαπλασιάζοντας τα χρήματα του επί 4,5.

Η κόντρα των δύο ταινιών έχει ενδιαφέρον καθώς ο Κουαρόν έχει κερδίσει και το βραβείο σκηνοθεσίας από την Ενωση Σκηνοθετών Αμερικής (στην κατηγορία της καλύτερης σκηνοθεσίας θα τον βρείτε να έχει απόδοση 1 προς 14, την ίδια στιγμή που ο Στιβ ΜακΚουίν έχει απόδοση 14 προς 1, δηλαδή με ποντάρισμα ένα ευρώ «πληρώνει» 14). Τα σίγουρα στοιχήματα είναι στις κατηγορίες των ερμηνειών. Αλλά είναι και τα λιγότερο προσοδοφόρα.

Η περίπτωση της Κέιτ Μπλάνσετ για παράδειγμα. Η αιθέρια ηθοποιός, πρωταγωνίστρια του φιλμ «Θλιμμένη Τζάσμιν» του Γούντι Αλεν δύσκολα θα χάσει το δεύτερο Οσκαρ της καριέρας της στην κατηγορία του α΄ γυναικείου ρόλου μετά από μια σεζόν που της έφερε το ένα βραβείο μετά το άλλο.

Το πρακτορείο paddypower της δίνει απόδοση 1 προς 25 την ώρα που η επικρατέστερη αντίπαλός της Εϊμι Ανταμς έχει απόδοση από το skybet 18 προς 1 (μόνο με πίστη στη μεγάλη ανατροπή και στην... καλή απόδοση μπορεί κάποιος να επιλέξει την Εϊμι Ανταμς). Σίγουρο μοιάζει να είναι και το Οσκαρ του Τζάρεντ Λέτο, συμπρωταγωνιστή του ΜακΚόναχι στο «Dallas Buyers Club» που φορτωμένος με πολλά βραβεία έως σήμερα έχει απόδοση μόλις 1 προς 10 από το betfred.com (μακρινός του αντίπαλος ο Μπαρκάντ Αμπντί του «Captain Phillips» με απόδοση 16 προς 1 από το πρακτορείο Ladbrokes).

Ντέρμπι

Στον β΄ γυναικείο ρόλο, το φαβορί είναι η Αφροαμερικανίδα Λουπίτα Νιόνγκ'ο του «12 χρόνια σκλάβος» με απόδοση 4 προς 6 αν και δεν πρέπει να αγνοήσουμε τη γοητεία της βραβευμένης πέρυσι με Οσκαρ Τζένιφερ Λόρενς που, υποψήφια φέτος για την παιχνιδιάρικη ερμηνεία της στον «Οδηγό διαπλοκής», την ακολουθεί από κοντά με απόδοση 5 προς 4.

Αναμένοντας την 86η Τελετή Απονομής των βραβείων Οσκαρ στις 2 Μαρτίου με οικοδέσποινα για δεύτερη φορά στην ιστορία του θεσμού την Ελεν Ντε Τζένερις, δεν είναι μόνο τα στοιχήματα για τους νικητές και τους χαμένους που συζητιούνται αλλά και το πόσο επιτυχημένο θα είναι το φετινό σόου μετά από δύο μέτριες χρονιές στις οποίες πρωτοστάτησαν σαν οικοδεσπότες οι Μπίλι Κρίσταλ και Σεθ ΜακΦάρλαν.

Για τη μεγάλη βράδια του αμερικανικού κινηματογράφου, οι παραγωγοί έχουν προετοιμάσει ένα αφιέρωμα στα 75 χρόνια του αγαπημένου μιούζικαλ «Ο μάγος του Οζ» με τα τρία παιδιά της πρωταγωνίστριάς του Τζούντι Γκάρλαντ επί σκηνής.

Ετσι, δίπλα στη Λάιζα Μινέλι θα τραγουδήσουν οι Λόρνα και Τζόι Λαφτ, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία η γηραιά Μπέτι Μίντλερ θα ανέβει για να ερμηνεύσει ένα δικό της κομμάτι.

Παρόντες θα είναι και οι U2 για τη live εμφάνισή τους με το υποψήφιο για Οσκαρ «Ordinary love» από την ταινία «Mandela: Ο δρόμος προς την ελευθερία».

Από την εκλεκτή παρέα των πολλών σταρ που έχουν κληθεί στα μεγάλα κινηματογραφικά βραβεία δεν θα λείψουν οι Μπραντ Πιτ, Πενέλοπε Κρουζ, Σαρλίζ Θέρον και Ντάνιελ Ντέι Λιούις.

Τα δώρα της «παρηγοριάς»

Εμφύτευση και... πιστόλια πιπεριού για τους χαμένους

Για τους χαμένους της πιο λαμπερής τελετής της κινηματογραφικής βιομηχανίας, ο θεός της σόουμπιζ έχει προνοήσει: για 13η χρονιά, η διαφημιστική εταιρεία Distinctive Assets έχει αναλάβει το δώρο-πακέτο των χαμένων στις κατηγορίες των ηθοποιών και σκηνοθετών. Αξίας 80.000 δολαρίων το «σετ της παρηγοριάς» είναι πανάκριβο, πιο ακριβό και από το περσινό που κόστιζε συνολικά 55.000 δολάρια και αποκαλείται «Oλοι κερδίζουν στα Oσκαρ», αποδεικνύοντας του λόγου το αληθές πέρα από τα όρια της φαντασίας. Οι «τυχεροί» χαμένοι θα φύγουν από το Dolby Theatre με τις πιο εμπνευσμένες παροχές. Κατ' αρχήν, μία ανανέωση... κολπικού ιστού για τις γυναίκες από την O-Shot, αξίας 2.700 δολαρίων, για τη βελτίωση της σεξουαλικής απόλαυσης και την καταπολέμηση της ακράτειας. Κατά δεύτερον, μία εμφύτευση μαλλιών για τους άντρες από την ARTAS Robotic Hair Transplant, αξίας 16.000 δολαρίων. Το συνολικό πακέτο συμπληρώνεται από προϊόντα διαίτης (από λιποδιαλυτικές τσίχλες μέχρι ειδικά σερβίτσια για μικρές ποσότητες φαγητού), πιστόλια πιπεριού για προστασία που κοστίζουν 120 δολάρια, υπερπολυτελή δερμάτινη θήκη για iPhone στο ύψος των 230 δολαρίων, σύστημα για το φιλτράρισμα του νερού κόστους 2.700 δολαρίων, σαμπουάν αλόγου στο ποσό των 95 δολαρίων για να λούζουν τα μαλλιά τους οι σταρ, ένα τσαντάκι με γκουρμέ τροφές και πρόγραμμα θεραπείας με ηλεκτρολύτες για τα κατοικίδια των σταρ αξίας 1.591 δολαρίων, καθώς και προϊόντα spa για το σπίτι όχι κάτω από το ποσό των 2.560 δολαρίων.

Το πακέτο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και τη διάσχιση της Ιαπωνίας με τα πόδια προσφορά αξίας 15.000 δολαρίων ή εναλλακτικά τη διαμονή για 5 νύχτες σε σουίτα στο Μεξικό ή το νησί Καουάι της Χαβάης. Με τέτοια δώρα τι να το κάνεις μετά το Οσκαρ;

Η ιστορία πίσω από το αγαλματίδιο

Ο «χρυσός» θρύλος

Το αγαλματίδιο του Οσκαρ κουβαλάει στους ώμους του πολλούς θρύλους γύρω από την κατασκευή του. Ενας από αυτούς θέλει έναν Μεξικανό μετανάστη ως μοντέλο για τη δημιουργία του. Λεγόταν Εμίλιο Φερνάντεζ, ήταν γεννημένος στο Μεξικό το 1904 και αφού εξελίχτηκε σε ηγετική προσωπικότητα των ανταρτών το έσκασε για το Λος Αντζελες το 1925. Εκεί εργάστηκε ως κομπάρσος κι έγινε φίλος με την σταρ του βωβού σινεμά Ντολόρες Ντελ Ρίο. Παντρεμένη εκείνη με τον τότε καλλιτεχνικό διευθυντή της MGM, Κέντρικ Γκίμπονς, στον οποίο ανατέθηκε το 1927 ο σχεδιασμός του χρυσού αγαλματιδίου, πρότεινε τον Φερνάντεζ ως μοντέλο. Κι έτσι έγινε. Ο «El Indio», όπως ήταν το παρατσούκλι του Μεξικανού, εξελίχθηκε στη συνέχεια σε μεγάλο σκηνοθέτη του βωβού κινηματογράφου, χωρίς ωστόσο να παραδεχτεί ποτέ τη στενή του σχέση με το λαμπερό βραβείο.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos