×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ενα θερμό συναυλιακό καλοκαίρι

13 Ιουνίου 2014 11:52

Η θερινή συναυλιακή σεζόν ξεκίνησε με φούρια. Και με πολλές επιλογές. Ηδη είχαμε

το Plissken, που διοργανώθηκε άρτια στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, μάζεψε κόσμο, έκοψε εισιτήρια (αν και ίσως περιμέναμε πιο πολλά) και έμεινε πιστό στην υπόσχεσή του ότι κάθε χρόνο θα γίνεται καλύτερο. Ενα φεστιβάλ όπου σαγήνευσαν οι 65daysofstatic και βέβαια οι Black Lips, που πυροδότησαν έναν ατελείωτο παγανιστικό χορό και άφησαν παραμιλητά. Ο κόσμος έφυγε ενθουσιασμένος (αν και στα ψιλά γράμματα διαβάζονται κάποιες γκρίνιες για τον ήχο) και μερικοί μίλησαν για μια φιλόδοξη μικρογραφία του Primavera της Βαρκελώνης, όπου είχαμε πολλούς συναυλιακούς «μετανάστες». Και έπεται συνέχεια σε μια Αθήνα που οι συναυλίες δεν της λείπουν.

Αναμένουμε ένα παγκόσμιο μουσικό χαρμάνι, μελωδίες που εναρμονίζουν το έθνικ με την ηλεκτρόνικα, έναν ιδιαίτερο και νοσταλγικό ήχο. Είναι οι Thievery Corporation, που εμφανίζονται την Τρίτη 17 Ιουνίου στην πλατεία νερού του Φαλήρου και μας προδιαθέτουν για μια όμορφη μουσική βραδιά. Μαζί τους θα κουβαλούν τον ολοκαίνουργο δίσκο «Saudade», από όπου ήδη έχουμε ξεχωρίσει το συναισθηματικό «Depth of my Soul» με τα φωνητικά της Shana Halligan. Το έβδομο στούντιο άλμπουμ των Thievery Corporation είναι μια μοντέρνα προσέγγιση της βραζιλιάνικης μπόσα νόβα, όπου τα απαλά έγχορδα, ο διακριτικός ηλεκτρισμός και τα ήπια κρουστά στολίζονται με γυναικεία φωνητικά. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι δικοί μας, πανταχού παρόντες, Imam Baildi με νέα κομμάτια προς παρουσίαση.

Στις 18 Ιουνίου στο Fuzz της Αθήνας και μία μέρα πριν στο Fix Factory της Θεσσαλονίκης εμφανίζεται ο Bonobo, ένας μουσικός πάντα δραστήριος, που παίζει με την τζαζ, τους μείκτες και τα συνθεσάιζερ, παρουσιάζοντας έναν urban ήχο, ακόμη ένα αστικό soundtrack. Παραγωγικός και ανήσυχα δημιουργικός, ωστόσο χαμηλών τόνων, ο μουσικός κυκλοφόρησε την τελευταία του δουλειά το 2013 με τον τίτλο «The North Borders», ένα δίσκο πιστό στη μίνιμαλ αισθητική, που εγκλωβίζει την ενέργεια και την αφήνει να βγει ως ηλεκτρισμένα beat. Την ίδια μέρα (18/6), ένα δίλημμα, καθώς θα βρίσκεται ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο Βράχων.

Eμφανίσεις Μπομπ Ντίλαν

Ο μονίμως ανήσυχος και ιδιαίτερα αγαπητός καλλιτέχνης, πέραν των όσων μας έχει κακομάθει, θα παρουσιάσει στο κοινό τραγούδια από τον πολυαναμενόμενο νέο του δίσκο που θα κυκλοφορήσει κάπου μέσα στο καλοκαίρι. Και όσον αφορά το άμεσο συναυλιακό μέλλον, είναι ο ζωντανός θρύλος Bob Dylan που θα εμφανιστεί στις 22 Ιουνίου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και στις 23 στο Terra Vibe της Μαλακάσας. Και μπορεί ο ίδιος να έχει γεράσει, τα τραγούδια του όμως, τραγούδια που θα μείνουν αιώνια χαραγμένα στον νου μας για το ποιητικό τους βάθος, δεν έχουν χάσει καθόλου από τη λάμψη που είχαν όταν ερμηνεύτηκαν για πρώτη φορά, με μια κιθάρα και μια φυσαρμόνικα.

Φωτογραφία: Οι Thievery Corporation καταφθάνουν με ολοκαίνουργιο δίσκο.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos