Βραδιά Ροντήρη με αποχωρήσεις στην Επίδαυρο

13 Αυγούστου 2014 11:15

Ανακοινώθηκε ως πρόσθετη εκδήλωση αμέσως μετά το τέλος των επίσημων φετινών Επιδαυρίων, την ευθύνη των οποίων έχει το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου.

Ο Δήμος Επιδαύρου, με τη συμβολή της Εταιρείας Φίλων Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, ετοίμασε για το Σάββατο 23 Αυγούστου αφιέρωμα με αφορμή τα 60 χρόνια από την ανεπίσημη έναρξη των Επιδαυρίων. Τιμώμενο πρόσωπο αυτής της πρόσθετης βραδιάς στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου θα είναι ο Δημήτρης Ροντήρης, ενώ στην αρχική ανακοίνωση είχαν γίνει γνωστά, ανάμεσα σε άλλα, τα ονόματα της Μαρίας Φαραντούρη και του Μάριου Φραγκούλη που επρόκειτο να ερμηνεύσουν εκείνη τη βραδιά πρωτότυπες συνθέσεις των Μητρόπουλου, Παλάντιου, Βάρβολη, Κυδωνιάτη, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μαρκόπουλου, Λεοντή, Μικρούτσικου, από τραγούδια που έντυσαν παραστάσεις στην Επίδαυρο.

Ομως ήδη η Μαρία Φαραντούρη έστειλε στον Τύπο ανακοίνωση για την αποχώρησή της από την εκδήλωση εξηγώντας ότι οι λόγοι της αποχώρησής της έχουν να κάνουν «με τη μη έγκαιρη ενημέρωση της ίδιας (τέλη Ιουλίου), με την αργοπορημένη ανάθεση σε γραφείο διοργάνωσης (αρχές Αυγούστου), με την αθέτηση αρχικής συμφωνίας ως προς τη συμμετοχή των μουσικών και του ενορχηστρωτή (Τάκη Φαραζή) και με τη συγκεχυμένη πληροφόρηση του κοινού (αντικρουόμενα δελτία Τύπου με διαφορετικές εκδοχές συμμετοχών)».

Σύμφωνα με ό,τι ισχύει ώς τώρα, πάντως, αποσπάσματα από τις τραγωδίες «Μήδεια», «Ορέστεια», «Πέρσες» και «Αγαμέμνων» έχει ανακοινωθεί ότι θα ερμηνεύσουν γνωστοί ηθοποιοί (Ν. Τσακίρογλου, Δ. Μπεμπεδέλη, Μ. Σκούντζου, Ολ. Τουρνάκη, Στ. Κυριακίδης, Στ. Καυκαρίδης) με τη μέθοδο Ροντήρη, σε σύγχρονη απόδοση.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos