Πρόγευση από τη νέα θεατρική σεζόν

20 Αυγούστου 2014 14:51

Επιλογές από το κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο, διασκευές λογοτεχνικών έργων, αλλά και νέες εκδοχές περσινών επιτυχιών συνθέτουν το πρόγραμμα της ερχόμενης θεατρικής σεζόν, όπως διαμορφώνεται μέχρι σήμερα.

Δύο θεατρικά έργα του πρωτοπόρου Γερμανού σκηνοθέτη, συγγραφέα και σεναριογράφου Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, τα οποία μεταφέρθηκαν στη μεγάλη οθόνη σε δική του σκηνοθεσία, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το αθηναϊκό κοινό μέσα στο φθινόπωρο: στη σκηνή «Κατίνα Παξινού» του Εθνικού Θεάτρου, η Αντζελα Μπρούσκου επιμελείται τη σκηνοθεσία της παράστασης «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ», στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Γιούλικα Σκαφιδά. Μέσα στον Νοέμβριο θα κάνει πρεμιέρα και το «Ελευθερία στη Βρέμη» σε σκηνοθεσία Νάντιας Φωσκόλου, το οποίο εντάσσεται στο εορταστικό πρόγραμμα του Θεάτρου «Μεταξουργείο» για τα 15α γενέθλια του.

Με το σκοτεινό μυθιστόρημα «Ο σωσίας», γραμμένο από τον Ντοστογιέφσκι το 1846, καταπιάνεται η εικαστικός και ηθοποιός Εφη Μπίρμπα. Η παράσταση θα ανεβεί τον Νοέμβριο στη σκηνή του Θεάτρου «Ροές», με πρωταγωνιστές τους Αρη Σερβετάλη, Γιώργο Συμεωνίδη, Συμεών Τσακίρη κ.ά. Λίγο νωρίτερα, στις αρχές Οκτωβρίου, η τραγική ιστορία του Αβελάρδου και της Ελοΐζας θα αναβιώσει στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Το έργο, σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, αποτελεί μία ανανεωμένη εκδοχή της παραγωγής, που παρουσιάστηκε για δύο sold out παραστάσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών. Ακόμη, το Θέατρο «Πόρτα» συνεργάζεται με τον Δημήτρη Καραντζά στο έργο «Σλάντεκ» του Εντεν φον Χόρβατ, ενώ το «Rex» θα ανοίξει τις πύλες του με τη θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος «Μυστικοί αρραβώνες» του Ξενόπουλου σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη.

Το «Εγώ ο Θουκυδίδης, ένας Αθηναίος» από την Αννα Κοκκίνου και το Θέατρο «Σφενδόνη» είναι μεταξύ των επιτυχιών της περασμένης σεζόν που επιστρέφουν το φθινόπωρο. Το Εθνικό Θέατρο υποδέχεται τον Σεπτέμβριο με την επανάληψη των παραστάσεων «Δυτική αποβάθρα», «Μεφίστο», καθώς και το «Δεκαήμερο» του Βοκκάκιου, για τους- πολυάριθμους- θεατές που δεν πρόλαβαν να το δουν την άνοιξη.

Για τους νεαρούς θεατρόφιλους, η Παιδική Σκηνή του Εθνικού ετοιμάζει το «Το αστέρι της Λιλιπούπολης», στο Θέατρο «Ρεξ» θα φιλοξενηθεί το μιούζικαλ «Σρεκ» και η Εφηβική Σκηνή, με έδρα της το Θέατρο «Χώρα», θα παρουσιάσει το επίκαιρο «Κύμα». Προτάσεις για παιδιά όλων των ηλικιών -από το «Ακου» της Ξένιας Καλογεροπούλου για βρέφη και νήπια έως το «Μυστήριο της πολιτείας Χάμελιν» των Θωμά Μοσχόπουλου και Κορνήλιου Σελαμσή για μικρούς και μεγάλους- περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Θεάτρου «Πόρτα». Τέλος, για δεύτερη χρονιά, το «Τρένο στο Ρουφ» φιλοξενεί τη διαδραστική παράσταση «Τα παιδιά που βλέπουν τα τρένα να... πετούν!».

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos