Θέατρο και καφενείο συνομιλούν για τη φθορά

23 Οκτωβρίου 2014 17:29

Το ιστορικό καφενείο Μουριά στα Εξάρχεια επέλεξε για θέατρό του ο σκηνοθέτης Ορέστης Τάτσης. Ανάμεσα σε κόσμο που φαινομενικά δεν έχει καμία σχέση

με αυτό που ονομάζουμε «άνθρωποι του θεάτρου» έστησε μια παράσταση για έναν ηθοποιό (Στάθης Κόκκορης), βασισμένος στο έργο «Η φθορά. Μια φανταστική ομιλία του Ραφαήλ Εσθητού σε ένα ανύπαρκτο κοινό» του Δημήτρη Τσεκούρα. Οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Κυριακή και Δευτέρα στις 9.15 μ.μ., την ώρα που στο καφενείο τα μπουζούκια εναλλάσσονται με διαλόγους για την πολιτική κατάσταση, ενώ κουβέντες για το ποδόσφαιρο μπλέκονται με απόψεις για τη σύγχρονη τέχνη. Η πρεμιέρα είναι αυτή την Κυριακή (26/10).

«Στη Μουριά μπορείς να συναντήσεις όλο το φάσμα των ανθρώπων που έχουν κάτι να μοιραστούν. Μια ομιλία περί φθοράς, λοιπόν, μόνο εκεί θα μπορούσε να έχει νόημα και όχι σε κλειστές αίθουσες θεάτρων και πανεπιστημίων», μου λέει ο Ορέστης Τάτσης ο οποίος πρωτοπαρουσίασε την παράσταση στη Μουριά στις αρχές του φετινού Φεβρουαρίου.

«Το θέατρο οφείλει να συνομιλεί με το κοινό, να βγαίνει ενίοτε από τις αίθουσες και να ανοίγει διάλογο μαζί του», προσθέτει για την επιλογή του χώρου. «Οι θαμώνες των καφενείων είναι "ο δήμος", το καφενείο είναι η σύγχρονη "αγορά", ο τόπος που κατοικεί ο δημόσιος διάλογος. Το ελληνικό καφενείο δεν είναι απλά ένας χώρος διασκέδασης ή ανάπαυσης». Το θέμα του έργου του Δημήτρη Τσεκούρα έχει σχέση «με την πραγματικότητα που βιώνει ο άνθρωπος». «Σήμερα όμως είναι μεγαλύτερη ανάγκη να αναστοχαστούμε την πραγματικότητα και να αναρωτηθούμε τι αντιστέκεται στη φθορά». Τον Στάθη Κόκκορη συνοδεύει με το μπουζούκι του ο Βαγγέλης Κηπουρός. Χαριλάου Τρικούπη και Καλλιδρομίου, τηλέφωνο κρατήσεων 6987-491.900.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos