Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Νιάρχος έφερε τα Χριστούγεννα - Μοναδικό βίντεο

01 Δεκεμβρίου 2019 14:53

Το ΚΠΙΣΝ στολίστηκε για τα φετινά Χριστούγεννα και με ένα πλούσιο πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες περιμένει για ακόμα μία χρονιά τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στους χώρους του.

Το ΚΠΙΣΝ εδωσε το συνθημα. Σε μία ατμοσφαιρική βραδιά με χιλιάδες κόσμου άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα
40.000 επισκέπτες όλων των ηλικιών είδαν τον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) να ζωντανεύει. Τα χιλιάδες χριστουγεννιάτικα φωτάκια στα πλατάνια κατά μήκος του Καναλιού άναψαν, τα πανύψηλα στολισμένα έλατα της Αγοράς αποκαλύφθηκαν σε όλη τους τη λάμψη, το Παγοδρόμιο γέμισε επισκέπτες που στροβιλίζονταν σε γιορτινούς ρυθμούς, ενώ τα Σιντριβάνια στο Κανάλι συμμετείχαν κι αυτά, με δύο χριστουγεννιάτικες χορογραφίες, το «It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas» του Johnny Mathis και «Το Βαλς των Λουλουδιών» από τον Καρυοθραύστη του Τσαϊκόφσκι, οι οποίες θα παρουσιάζονται καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Δείτε τη λαμπερή γιορτή του ΚΠΙΣΝ για την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο παρακάτω βίντεο.

Όλα αυτά μαζί συνέθεσαν ένα μαγευτικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό πάνω στο οποίο στήθηκε μια μεγάλη γιορτή με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της soul queen Idra Kayne. Αίσθηση προκάλεσαν και οι τέσσερις νέες φωτεινές εγκαταστάσεις κορυφαίων δημιουργών του είδους που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και δημιούργησαν μια ονειρική ατμόσφαιρα φωτός και ήχου που συνεπήρε μικρούς και μεγάλους.

Στον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του ΚΠΙΣΝ, όλος ο Δεκέμβριος είναι μήνας γιορτής. Εδώ, η μουσική, το παιχνίδι, η δημιουργία, η διασκέδαση, αλλά και η τέχνη και ο αθλητισμός, αποκτούν μια απροσδόκητη διάσταση που θα κάνει και αυτά τα Χριστούγεννα πραγματικά ξεχωριστά για όλες τις ηλικίες. Το Παγοδρόμιο στήθηκε πάνω στο Κανάλι, και πάλι με ελεύθερη είσοδο για επίδοξους πατινέρ, οι φωτεινές εγκαταστάσεις τοποθετήθηκαν στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ενώ το πρόγραμμα εκδηλώσεων για κάθε ημέρα του μήνα είναι μοναδικό με κορύφωση το πάρτι την Παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Τα συντριβάνια χορεύουν σε εορταστικούς ρυθμούς, χιλιάδες χριστουγεννιάτικα φωτάκια άναψαν στα πλατάνια κατά μήκος του Καναλιού, τα πανύψηλα στολισμένα έλατα της Αγοράς αποκαλύπτονται σε όλη τους τη λάμψη, οι φωτεινές εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος στήνουν ευρηματικά παιχνίδια φωτός με τους περαστικούς και κυρίως όσους είναι και αισθάνονται παιδιά. Και τα φετινά Χριστούγεννα τέσσερις νέες φωτεινές εγκαταστάσεις κορυφαίων δημιουργών του είδους παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συνθέτοντας ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, δημιουργώντας ξεχωριστές διαδραστικές εγκαταστάσεις.

niarxos-asteria.jpg niarxos-dentra.jpg niarxos-fota.jpg

niarxos-kanali.jpg niarxos-pagodromio.jpg niarxos-xorodia.jpg

 Τα συντριβάνια χορεύουν σε εορταστικούς ρυθμούς, χιλιάδες χριστουγεννιάτικα φωτάκια άναψαν στα πλατάνια κατά μήκος του Καναλιού

Το παγοδρόμιο του ΚΠΙΣΝ
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το παγοδρόμιο ανεβάζει τον παλμό στον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του ΚΠΙΣΝ. Τοποθετημένο φέτος στην αρχή του Καναλιού, στο ύψος του Κέντρου Επισκεπτών, δίνει στους φίλους του κατεξοχήν χριστουγεννιάτικου σπορ την ευκαιρία να απολαύσουν μια μαγευτική θέα του χορού των Σιντριβανιών και του φωτισμένου Καναλιού «εκ των έσω». Η είσοδος είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή στο SNFCC.org.

Παραμύθια στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ
O Φάρος μετατρέπεται για ακόμη μια χρονιά σε ένα παραμυθένιο τοπίο με την Ιστορία του Καρυοθραύστη, ένα παραμύθι που σαγηνεύει παιδιά και μεγάλους σε όλο τον κόσμο. Μια πρωτότυπη παράσταση-αφήγηση με πολλή μουσική, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Θωμά Μοσχόπουλου και με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Χρυσοστόμου, Αλεξάνδρα Αϊδίνη και Νικόλα Παπαγιάννη (από 22/12, Φάρος).
Οι αφηγήσεις στον Φάρο συνεχίζονται με τις Παραβάσεις, το Θεατρικό Αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ, που παρουσιάζουν το αριστούργημα της Βιρτζίνια Γουλφ, Τα Κύματα, με τη Λυδία Φωτοπούλου και τον Χρήστο Λούλη υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Δημήτρη Καραντζά (8/12, Φάρος).

Μουσική και χορός τα Χριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ
Από τον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του ΚΠΙΣΝ δεν θα μπορούσε να λείπει η μουσική και ο χορός! Οι νεαροί μουσικοί του El Sistema Greece ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους Dirty Athens Brass Band σε μία χριστουγεννιάτικη συναυλία που περιλαμβάνει από κάλαντα και αγαπημένες μελωδίες του Tchaikovsky μέχρι τραγούδια της Mariah Carey (15/12, Φάρος), ενώ τα SNFCC Sessions υποδέχονται τον Alex Kapranos, frontman των Franz Ferdinand, σε μια ανοιχτή συζήτηση και ένα DJ set που ισορροπεί ανάμεσα στις κιθάρες και τα electronics (14/12, Φάρος). Επιπλέον, το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται και φέτος μικρούς και μεγάλους σε ένα πάρτι με σύνθημα Let's Glow!. Η ομάδα Athens Disco Kidz προσκαλεί όλη την οικογένεια ενθαρρύνοντας τη διάδραση μεταξύ γονιών και παιδιών, με πολύχρωμη glow disco διάθεση για διαδραστικά παιχνίδια, χορογραφίες, dance battles και top disco επιλογές από τον DJ Palov (06/01, Φάρος).

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο ΚΠΙΣΝ
Όπως κάθε χρόνο, στις 31 Δεκεμβρίου, ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ φτάνει στο απόγειο της λάμψης και της ζωντάνιας του με την περίφημη πια Παραμονή Πρωτοχρονιάς του ΚΠΙΣΝ, που τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί ως το πρωτοχρονιάτικο ραντεβού χιλιάδων επισκεπτών κάθε ηλικίας, εντός και εκτός Αττικής με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα, ένα επικό DJ Party στην Αγορά με τον θρυλικό mod master Eddie Piller και, βέβαια, τον καθιερωμένο πλέον αγώνα δρόμου SNF RUN: 2020 FIRST RUN που διοργανώνεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), υπό τη διοργανωτική επίβλεψη της ΑMKE «Αναγέννηση & Πρόοδος».
Και φέτος, με τη συμμετοχή σας στον SNF RUN μπορείτε να υποστηρίξετε το έργο μη κερδοσκοπικών οργανισμών προσφέροντας ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο δώρο. Συγκεκριμένα, στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν: Τα Παιδιά της Άνοιξης, Οι Άγγελοι της Χαράς και η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Ο Καλός Ποιμήν» -όλες τους μικρές μεν οργανώσεις, με μεγάλο ωστόσο έργο στην προστασία ευάλωτων παιδιών. Με την επιπλέον συνεισφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το ποσό που θα συγκεντρωθεί από το συμβολικό κόστος συμμετοχής θα τριπλασιαστεί, μεγαλώνοντας το δώρο που οι ίδιοι οι δρομείς έχουν προσφέρει. Τον αγώνα θα παρουσιάσει η Διευθύνουσα Σύμβουλος του iMEdD, Εκτελεστική Διευθύντρια των ΔΙΑΛΟΓΩΝ του ΙΣΝ και Δημοσιογράφος, Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

 Τα συντριβάνια του ΚΠΙΣΝ χορεύουν σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς και οι φωτογραφικές μηχανές παιρνουν «φωτια»
Εργαστήρια και χριστουγεννιάτικα γλυκά στο ΚΠΙΣΝ
Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί, επίσης, πλήθος εργαστηρίων και παιχνιδιών με θέμα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Παράλληλα, κουραμπιέδες και μελομακάρονα, ζεστή σοκολάτα, μοσχομυριστά χριστουγεννιάτικα μπισκότα και cupcakes, καραμελωμένα μήλα, στρούντελ, ζεστό κρασί, αχνιστές σούπες, αλλά και πολλές άλλες γιορτινές γεύσεις περιμένουν τους επισκέπτες στα σημεία εστίασης του ΚΠΙΣΝ, ενώ θα βρουν και πολλές ιδέες για δώρα στο SNFCC Store.

iefimerida.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr