Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερχονται 9+1 θεατρικές πρεμιέρες στην Αθήνα

27 Ιανουαρίου 2020 22:21

Η θεατρική περίοδος 2019-2020 είναι πλούσια με παραστάσεις για όλα τα γούστα.

Κλασικά έργα, αλλά και πρωτοεμφανιζόμενες δραματουργίες, λογοτεχνία και ποίηση, επιφυλάσσει η νέα χρονιά έως και τα μέσα της άνοιξης. Παραστάσεις που παρουσιάζονται σε μικρές και μεγάλες σκηνές της Αθήνας.

Θεατρικές πρεμιέρες

«Δόξα κοινή» στο Θέατρο Πορεία

Ο Δημήτρης Τάρλοου εμπνέεται από το ποίημα του Ανδρέα Εμπειρίκου «Εις την Οδό των Φιλελλήνων» και προτείνει μια παράσταση όπου η ποίηση μετατρέπεται σε δράση, ο θάνατος σε ηδονή και το σκοτάδι διαλύεται κάτω από το υπέρλαμπρο ελληνικό φως. Ο Στρατής Πασχάλης, υπογράφει τη σύνθεση του κειμένου, που υμνεί τον έρωτα και αποτελείται από διαφορετικά ποιήματα, που καλύπτουν το σύνολο της λυρικής μας παράδοσης: από τη Σαπφώ μέχρι τον Σολωμό, από τον Καβάφη μέχρι τον Ελύτη. Στη σκηνή, μεταξύ άλλων, οι Λήδα Μανιατάκου, Ηλιάνα Μαυρομάτη, 'Αρης Μπαλής, Γιάννης Νταλιάνης, Θάλεια Σταματέλου, Σίσσυ Τουμάση. (Από 27/1)

«Επικίνδυνες Σχέσεις» στο Hotel Ermou

Η ομάδα blindspot (Γιώτα Αργυροπούλου, Μιχάλης Κωνσταντάτος) δημιουργεί μια νέα θεατρική προσέγγιση στο πρωτότυπο μυθιστόρημα του Σοντερλό ντε Λακλό το οποίο γνωρίσαμε και μέσα από την κινηματογραφική του μεταφορά από τον Στίβεν Φρίαρς . Η παράσταση εστιάζει στο κεντρικό ερωτικό τρίγωνο της ιστορίας και μεταφέρει τον κόσμο του στο Ηοtel Ermou (Ερμού 152) όπου ο διάκοσμος και η ατμόσφαιρα του γνωστού night club γίνονται αναπόσπαστα στοιχεία της δραματουργίας του έργου. (Από 27/1)

 «Έντμοντ» στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης

Ένα άγνωστο, στην αθηναϊκή σκηνή, έργο του Ντέιβιντ Μάμετ, που μιλά για τη βαθιά νόσο της δυτικής κοινωνίας, έρχεται, στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη. Ένας άνδρας σε κρίση εγκαταλείπει ότι έχει χτίσει μέχρι εκείνη τη στιγμή, προς αναζήτηση νοήματος. Η βία με την οποία έρχεται αντιμέτωπος, απελευθερώνει έναν εαυτό που κανείς δεν υποπτευόταν ότι έκρυβε μέσα του. Στον επώνυμο ρόλο ο Γιάννος Περλέγκας και μαζί του οι Δημήτρης Πασσάς, Μανώλης Αφολαγιάν, Κωνσταντίνα Τάκαλου. (Από 30/1)

«Μεγάλες προσδοκίες» στο Σύγχρονο θέατρο

Το αριστούργημα του Τσαρλς Ντίκενς ανεβαίνει για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή, σε μια φιλόδοξη παραγωγή σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ και διασκευή Μαριλένας Παναγιωτοπούλου. Στη διανομή συναντάμε τους Φιλαρέτη Κομνηνού, Αλέκο Συσσοβίτη, Γιώργο Χριστοδούλου και Νατάσσα Εξηνταβελώνη. (Από 31/1)

«Μακμπέθ» στο Εθνικό Θέατρο

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης συναντά, τόσο ως πρωταγωνιστής όσο και ως σκηνοθέτης, το περίφημο «καταραμένο» έργο του Σαίξπηρ. Ένα «παραμύθι» για τη βία, για την ηδονή, για την εξουσία, για την τρέλα και κυρίως για τη μήτρα που τα γεννά, έρχεται στο Εθνικό Θέατρο σε μία μεγάλη συμπαραγωγή με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Συμμετέχουν οι Μαρία Κίτσου, Ράνια Οικονομίδου, Γιώργος Μπινιάρης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος. (Από 7/2)

«Moby Dick» στο Θέατρο Παλλάς

Ο Moby Dick, το αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, γίνεται παράσταση από το Onassis Culture σε συνεργασία με τις Θεατρικές Σκηνές σε λιμπρέτο και μουσική σύνθεση του Δημήτρη Παπαδημητρίου και σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Η συγκλονιστική περιπέτεια του Χέρμαν Μέλβιλ παίρνει θεατρική μορφή και μεταφέρεται στη σκηνή του Παλλάς με καινοτομίες στη σκηνογραφία, ολογράμματα, 3D graphics, ζωντανή ορχήστρα και χορογραφίες. (Από 28/2)

«Τα κόκκινα φανάρια» στο Cartel

Μετά το καθηλωτικό «'Ανθρωποι και ποντίκια» του Στάινμπεκ, ο Βασίλης Μπισμπίκης σχεδιάζει μια ακραία ρεαλιστική ανάγνωση του έργου του Αλέκου Γαλανού, για τον κόσμο του περιθωρίου και της πορνείας. Ο ίδιος πέρα από την σκηνοθετική επιμέλεια, θα κρατάει και τον ρόλο της Μαντάμ Παρί καθοδηγώντας την ομάδα του Cartel στα άδυτα της τρανσέξουαλ κοινωνίας που εκδίδεται για να επιβιώσει. (Πρεμιέρα Τέλη Φεβρουαρίου)

«Ερωτικές καρτ ποστάλ από την Ελλάδα» στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Μία παράσταση για το ελληνικό καλοκαίρι, την προσδοκία του έρωτα και την αγορά αναμνήσεων. Στην πρώτη τους συγγραφική συνεργασία, ο Ανέστης Αζάς και η Λένα Κιτσοπούλου επιχειρούν μια περφόμανς μυθοπλαστικού ντοκιμαντέρ γύρω από το δίπολο τουρισμού και ερωτισμού, η οποία εκκινεί από το πραγματικό για να βρεθεί στην καρδιά του φαντασιακού. (Από 18/3)

Συνεχίζονται οι πρεμιέρες στο Εθνικό θέατρο
 «Η κυρία του Μαξίμ» στο Εθνικό θέατρο
Δαιμόνιοι σκηνικοί μηχανισμοί, πνευματώδης σάτιρα και ανθρώπινες ψυχές σε φρενήρη αγωνία, απίθανες συμπτώσεις που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε μία έκρηξη που όμως δεν θα γίνει ποτέ. Ο Θωμάς Μοσχόπουλος καταπιάνεται με την φάρσα του Ζωρζ Φεντώ που χάρισε στον συγγραφέα της έναν μοναδικό θρίαμβο δίνοντάς του τη δυνατότητα να αφοσιωθεί για ένα διάστημα στην άλλη του αγάπη, τη ζωγραφική. Τον 22μελή θίασο απαρτίζουν, μεταξύ άλλων, οι Θανάσης Αλευράς, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Έμιλυ Κολιανδρή, Θέμης Πάνου και Κώστας Φιλίππογλου. (Από 21/3)

«This is not Romeo and Juliet» στο Θέατρο Πορεία

Δύο αιώνια έφηβοι ερωτεύονται σε ένα πάρτυ μεταμφιεσμένων. Ονειρεύονται, δραπετεύουν από τη ζωή, και συνομιλούν με τον θάνατο. Εισβάλουν στο θέατρο έχοντας για φυλαχτό το έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» και είναι «βαριά οπλισμένοι» με όλα τα καταδικασμένα ζευγάρια του Σαίξπηρ. Ο Αργύρης Πανταζάρας σκηνοθετεί τον εαυτό του και την Έλλη Τρίγγου σε μια παράσταση που μιλάει για τον έρωτα τον όρκο, την απόρριψη, και τον θάνατο. (Από 28/4)

iefimerida.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr