Ακόμα δύο υποψήφιοι με το Γιώργο Χατζημάρκο

26 Απριλίου 2014 17:26
10866 φορές

Ο Μενασέ Μιχαήλ-Αλέξανδρος από την Κω συστρατεύεται στις περιφερειακές εκλογές με τον Γιώργο Χατζημάρκο

«Όντας ανήσυχο πνεύμα, συνειδητοποίησα  ότι η  κρίση που ταλανίζει τη χώρα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αποστασιοποίηση και την εξ αποστάσεως κριτική των ανθρώπων όσον αφορά τα πολιτικά δρώμενα, συντελώντας ολοένα και περισσότερο στην επιδείνωση της κρίσης και εξαλείφοντας την οποιαδήποτε προοπτική ανάκαμψης και ανάπτυξης. Η ενεργός συμμετοχή των νέων στα κοινά, με τη ζωντάνια και τον ενθουσιασμό που τους χαρακτηρίζει, αποτελεί επιτακτική ανάγκη στους χαλεπούς  καιρούς που διανύει η πατρίδα μας. Γι' αυτό έκρινα ότι πρέπει να πάψω να μεμψιμοιρώ και να λυπάμαι για τα δεινά του τόπου και επιθυμώ να προσφέρω ψυχή τε και σώματι στα νησιά μας, συστρατευόμενος  στο πλευρό του Γιώργου Χατζημάρκου, πιστεύοντας στις ικανότητες και τις ιδέες του για ένα καλύτερο αύριο στο Νότιο Αιγαίο».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στην πόλη Κινσάσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό (πρώην Ζαΐρ) το 1979. Μεγάλωσε στην Κω όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα ασκώντας μάχιμη δικηγορία. Γονείς του είναι ο Βίκτωρ και η Ευαγγελία.  Έχει δύο αδελφές, την Κάτια που είναι δασκάλα και τη Χάρις φοιτήτρια του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Κρήτης.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απ' όπου αποφοίτησε το 2006. Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και από το 2008 είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω με ενασχόληση σε υποθέσεις Αστικού και Ποινικού Δικαίου. Μιλάει αγγλικά και ιταλικά. Από το 2009 είναι εξωτερικός συνεργάτης της ιταλικής πρεσβείας της Αθήνας και του ιταλικού προξενείου της Ρόδου.

Η ενασχόληση με τον αθλητισμό, τον εθελοντισμό και τον πολιτισμό ανέκαθεν αποτελούσε μέρος της ζωής του. Στα εφηβικά του χρόνια υπήρξε  αθλητής του Ποδηλατικού Ομίλου Κω. Πάντα αλτρουιστής, υπήρξε  μέλος  του  Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού ενώ σήμερα είναι μέλος  της Λέσχης Lions Κω «Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» με ιδιαίτερα ενεργό ρόλο στις ανθρωπιστικές της δραστηριότητες. Ένεκα της αγάπης του για τον ελληνικό πολιτισμό, διετέλεσε μέλος του Πνευματικού Ομίλου Κώων «Ο ΦΙΛΗΤΑΣ». Οπαδός της Ιπποκρατικής Ιδέας, αποτελεί ένα από τα νεότερα μέλη του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω.


«Με αγάπη και όνειρο για τις διαμαντόπετρες του Αιγαίου.

Τα νησιά μας αξίζουν το παραπάνω γιατί είναι: Φως – Ιστορία – Πολιτισμός.

Μαζί με τον Γιώργο Χατζημάρκο στρατεύομαι για έναν αγώνα που θα δώσει Μέλλον και Ελπίδα για το αύριο. Χωρίς μιζέρια και κακοήθεια αλλά με αξίες και ιδανικά που θα έχουν γνώμονα το ρητό του Ρόδιου Κλεόβουλου "Μέτρον άριστον"».

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στη Ρόδο το 1952 . Σπούδασε Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσιο Δίκαιο στην Ελλάδα και το εξωτερικό . Αποφοίτησε από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης . Έχει MBA στο International Business και MA ( Master of Arts ) στις Διεθνείς Σχέσεις και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης , Amherst στις ΗΠΑ. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο Williams College και στο Πανεπιστήμιο του Massachusetts, από το οποίο έλαβε το 1985 και το βραβείο διακεκριμένης διδασκαλίας . Είναι απόφοιτος των σεμιναρίων του Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ .

Εργάστηκε σε μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η Deutsche Bank AG και KVB AG στη Γερμανία και σε Διεθνείς Οργανισμούς όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο , της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες ( Επιτροπή ), αλλά και στο ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας . Από το 1992 διδάσκει στην ΑΣΤΕΡ. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της χρηματιστηριακής εταιρείας MIDAS AXE και Γενικός Διευθυντής της ΔΑΝΕ Sea Line. Στις Βρυξέλλες , εργάστηκε ως ανταποκριτής της εφημερίδας ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ της Νέας Υόρκης και υπήρξε μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου . Διετέλεσε Πρόεδρος του Επαγγελματικού τμήματος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Δωδεκανήσου (1998-2002) . Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων με Διεθνή Δραστηριότητα και το βιογραφικό του δημοσιεύεται στην αγγλική έκδοση του Ευρωπαϊκού Who is Who περίοδο 2002-2003. Επίσης, διετέλεσε Πρόεδρος  του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ), του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Έχει γράψει άρθρα με επιστημονικό περιεχόμενο σε ξένα και ελληνικά περιοδικά και μαζί με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου  Σπύρο Συρόπουλο, έχει μεταφράσει το Βιβλίο του Richard Berthold "Η Ρόδος στην Ελληνιστική Εποχή".

Σήμερα είναι ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 01 Φεβρουαρίου 2015 05:10
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Parianotypos.gr

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Ιστότοπος: http://www.themewinter.com

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos