×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Εκρηξη οργής για τον 16χρονο Παλαιστίνιο

07 Ιουλίου 2014 10:33

Tε τεντωμένο σκοινί βρίσκονται οι σχέσεις Εβραίων και Αράβων μετά τη βία που πυροδότησε στην Ιερουσαλήμ τις τελευταίες ημέρες η ανακάλυψη της σορού ενός 16χρονου Παλαιστινίου.

Εκρηξη οργής για τον 16χρονο Παλαιστίνιο

Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη έξι «Ισραηλινών εξτρεμιστών» για τον φόνο του εφήβου, ενώ ο Παλαιστίνιος πρόεδρος ζήτησε διεθνή έρευνα από τον ΟΗΕ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι έξι Ισραηλινοί που συνελήφθησαν, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι, είχαν «εθνικιστικά κίνητρα», ενώ μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι ύποπτοι έλαβαν μέρος σε μία δεξιά διαδήλωση στην Ιερουσαλήμ με συνθήματα, όπως «Θάνατος στους Αραβες», λίγες ώρες πριν από τη δολοφονία.

Αργότερα βρέθηκε η σορός του 16χρονου Μοχάμεντ Αμπού Χουντέιρ σε ένα δάσος και το Σάββατο η νεκροψία έδειξε ότι ο νεαρός κάηκε ζωντανός, κάτι που προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη οργή μεταξύ των Παλαιστινίων. Η οικογένειά του έκανε από την αρχή λόγο για δολοφονία από ακροδεξιούς Εβραίους, για να εκδικηθούν για τις απαγωγές και τις δολοφονίες τριών νεαρών Ισραηλινών στη Δυτική Οχθη, που περί τα μέσα Ιουνίου προκάλεσαν την αναζωπύρωση του μίσους ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Αμπάς

Από την πλευρά του ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, σε επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν, ζήτησε χθες να πραγματοποιηθεί μία ανεξάρτητη, διεθνής έρευνα για την απαγωγή και τον φόνο του εφήβου από την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Ακόμη ο Αμπάς ζήτησε να χαρακτηριστούν «τρομοκρατικές οργανώσεις» εκείνες των ριζοσπαστών Εβραίων αποίκων που πραγματοποιούν πράξεις εκδίκησης, υπογραμμίζοντας ότι «οι δράστες αυτών των τρομοκρατικών πράξεων δεν οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης».

Εν τω μεταξύ «ταχεία, διαφανή και αξιόπιστη» έρευνα ζήτησε από το Ισραήλ η Ουάσιγκτον για άλλη μία καταγγελία, ότι ο 15χρονος Αμερικανο-παλαιστίνιος Ταρίκ Κντέιρ (συγγενής μάλιστα του δολοφονηθέντος εφήβου) ξυλοκοπήθηκε ενώ βρισκόταν σε αστυνομική κράτηση στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, αφού συνελήφθη για συμμετοχή σε επεισόδια.

Με την ένταση να είναι αυξημένη στα σύνορα της Γάζας, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε από αέρος σε 10 σημεία στη Λωρίδα της Γάζας σε απάντηση για τις ρουκέτες που εξαπέλυε η Χαμάς εναντίον πόλεων του Νότιου Ισραήλ. Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου κάλεσε τα μέλη της κυβέρνησής του να «κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο» για να επαναφέρουν την ηρεμία στις νότιες πόλεις, ωστόσο τους προειδοποίησε να αποφύγουν ευρύτερη αντιπαράθεση με την οργάνωση, την οποία κατηγορεί για τις τρεις δολοφονίες και η οποία διαθέτει ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς που θα μπορούσαν να πλήξουν ακόμα και την «καρδιά» του Ισραήλ και την οικονομική πρωτεύουσά του, το Τελ Αβίβ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos