Εντείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα το Ισραήλ

20 Ιουλίου 2014 13:00

Με τις αιματηρές συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας να εισέρχονται πλέον στην 13η ημέρα τους έχοντας αφήσει πίσω τους πάνω από 350

νεκρούς, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερρα ότι θα εντείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του στην περιοχή. Ήδη από τις πρώτες ώρες της Κυριακής έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άτομα.

Εντείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα το Ισραήλ

«Από απόψε, η χερσαία φάση των επιχειρήσεων για την προστασία των συνόρων επεκτείνεται με πρόσθετες δυνάμεις ώστε να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία στη Λωρίδα της Γάζας και να δημιουργηθεί μια πραγματικότητα που εγγυάται στους ισραηλινούς πολίτες μια ζωή με ασφάλεια» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Ήδη τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη συνοικία Σετζάγια, στην ανατολική Γάζα, ενώ χιλιάδες κάτοικοι εγκαταλείπουν όπως όπως τις εστίες τους για να σωθούν από τις σφοδρές επιδρομές, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών Υγείας και αυτόπτες μάρτυρες.

Το νοσοκομείο Αλ-Σίφα της Γάζας έχει γεμίσει με δεκάδες ανθρώπους που τραυματίστηκαν στην αεροπορική επίθεση στη Σετζάγια. Νεκρός από τα σφοδρά πυρά είναι ο γιος του Χαλίλ αλ- Χάγια, ανώτερου στελέχους που παλαιστινιακού ισλαμικού κινήματος της Χαμάς.

Εντείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα το Ισραήλ

Χθες ήταν μια από τις πιο αιματηρές ημέρες από την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Χαμάς, με το θάνατο 47 Παλαιστινίων αλλά και δύο ισραηλινών στρατιωτών.

Εντείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα το Ισραήλ

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς και ο Χάλεντ Μεσάαλ αρχηγός του ισλαμικού κινήματος της Χαμάς που ελέγχει πλήρως τη Λωρίδα της Γάζας θα συναντηθούν σήμερα Κυριακή στο Κατάρ για συνομιλίες σχετικά με την κατάπαυση του πυρός στην αιματοβαμμένη Λωρίδα της Γάζας ανέφεραν παλαιστινιακές πηγές.

Εντείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα το Ισραήλ

Εντωμεταξύ σήμερα αναμένεται να φτάσει στη Μέση Ανατολή και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι –μουν προκειμένου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΗΕ, να εκφράσει την «αλληλεγγύη του» και να βοηθήσει τόσο τους Ισραηλινούς όσο και τους Παλαιστίνιους.

Ο Μπαν Κι- μουν προτίθεται να ενεργήσει «σε διαβούλευση με τους περιφερειακούς και διεθνείς παράγοντες, για να σταματήσει η βία και να βρεθεί μια λύση» στη σύγκρουση.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα μεταβεί στην Ντόχα του Κατάρ, το Κουβέιτ, το Κάιρο της Αιγύπτου την Ιερουσαλήμ, τη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης και το Αμάν της Ιορδανίας σε μια «προσπάθεια να προωθήσει μια βιώσιμη κατάπαυση του πυρός».

Χθες, το Γραφείο Τύπου της ισραηλινής κυβέρνησης (GPO) προειδοποίησε τους ξένους δημοσιογράφους που βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για την ασφάλειά τους.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos