Ύποπτος για κλοπή πούρων ο νεαρός που δολοφονήθηκε στο Μιζούρι

16 Αυγούστου 2014 17:32
Ύποπτος για την κλοπή πούρων από ένα κατάστημα ήταν ο 18χρονος άοπλος μαύρος Μάικλ Μπράουν που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από έναν αστυνομικό στο Σεντ Λούις, σύμφωνα με μια έκθεση της αστυνομίας.
Ωστόσο, οι αστυνομικές αρχές διευκρίνισαν ότι ο αστυνομικός Ντάρεν Γουίλσον, 28 ετών, που πυροβόλησε τον νεαρό, δεν γνώριζε ότι ήταν ύποπτος για ληστεία και ήθελε μόνο να τον πείσει να φύγει από τον δρόμο και να μετακινηθεί στο πεζοδρόμιο.

"Προχωρούσε στη μέση του δρόμου, εμποδίζοντας την κυκλοφορία. Αυτό ήταν όλο", είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο αρχηγός της αστυνομίας του Φέργκιουσον, Τομ Τζάκσον.

Η απόφαση πάντως της αστυνομίας να δώσει στη δημοσιότητα την αναφορά για την κλοπή των πούρων ενώ δεν αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες από τη μοιραία συνάντηση του 18χρονου με τον αστυνομικό, έδωσε τροφή για νέες κατηγορίες σε βάρος των αρχών ότι αποκρύπτουν στοιχεία. Πάντως η ένταση στην περιοχή φαίνεται ότι κοπάζει και οι διαδηλώσεις που οργανώθηκαν τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο στο Φέργκιουσον ήταν σημαντικά πιο περιορισμένες σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες.

Μια νέα διαδήλωση προγραμματίζεται για αύριο, σε συνεργασία με την οικογένεια του Μπράουν, από τον αιδεσιμότατο Αλ Σάρπτον, τον πρόεδρο της οργάνωσης για τα πολιτικά δικαιώματα "Δίκτυο Εθνικής Δράσης".

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos