Οργή λαού στο Μισούρι: Νέα επεισόδια παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας

17 Αυγούστου 2014 14:02

Συνεχίστηκαν ως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, αν και με μικρότερη ένταση, λόγω και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που επέβαλε η αστυνομία, οι διαμαρτυρίες για τη δολοφονία του 18χρονου αφροαμερικανού

από αστυνομικό, την περασμένη εβδομάδα. Στις βίαιες διαδηλώσεις έρχονται να προστεθούν οι προκλήσεις της νεοναζιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν.

Οργή λαού στο Μισούρι: Νέα επεισόδια παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί στο Φέργκιουσον του Μισούρι εκτόξευσαν κροτίδες καπνού στους λιγοστούς διαδηλωτές που παρέμεναν στους δρόμους της πόλης και μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τη δολοφονία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν, ο οποίος αν και άοπλος εκτελέστηκε από τον 28χρονο αστυνομικό Ντάρεν Γουίλσον για παρακόλληση συγκοινωνίας.

Οι αστυνομικοί, που επέβαιναν σε θωρακισμένα οχήματα, προειδοποίησαν τους διαδηλωτές να εκκενώσουν τον δρόμο και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, από την ώρα που τέθηκε σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας είχαν παραμείνει στους δρόμους περίπου 150 άνθρωποι, ενώ το CNN μετέδωσε πως αυτόπτες μάρτυρες είδαν τουλάχιστον έναν άνθρωπο να συλλαμβάνεται στη διάρκεια των επεισοδίων, ενώ ένας άλλος έπεσε τραυματίας από σφαίρες, για τις οποίες δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν πρόκειται για πλαστικές ή αληθινές.

Οργή λαού στο Μισούρι: Νέα επεισόδια παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας

Εντωμεταξύ, νέο βίντεο - ντοκουμέντο που δείχνει το άψυχο κορμί του 18χρονου αφροαμερικανού λίγη μόλις ώρα μετά την εκτέλεσή του από τον αστυνομικό κάνει σήμερα το γύρο του διαδικτυακού κόσμου.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Φέργκιουσον

Οργή λαού στο Μισούρι: Νέα επεισόδια παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας

Λόγω των βίαιων επεισοδίων, ο κυβερνήτης της πολιτείας Μιζούρι των ΗΠΑ Τζέι Νίξον υπέγραψε το Σάββατο διάταγμα με το οποίο κηρύσσεται κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην πόλη Φέργκιουσον.

Ο κυβερνήτης Νίξον επέβαλε επίσης απαγόρευση κυκλοφορίας στο Φέργκιουσον από τα μεσάνυχτα ως τις 05:00 καθημερινά, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει για την αποκατάσταση της τάξης στην πόλη.

ΚΚΚ: «Μαύρος αλήτης» το θύμα- «Ήρωας» ο αστυνομικός

Με αφορμή τη δολοφονία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον, έκανε την επανεμφάνισή της η ακροδεξιά οργάνωση Κου Κλουξ Κλαν της Νότιας Καρολίνα, η οποία στην ιστοσελίδα της δημοσίευσε σειρά ρατσιστικών σχολίων κατά του Μπράουν, χαρακτηρίζοντας τον «έναν μαύρο αλήτη», ενώ δεν δίστασε να αποκαλέσει «ήρωα» στον αστυνομικό που τον πυροβόλησε.

Μάλιστα η οργάνωση δήλωσε πως ξεκινά διαδικτυακό έρανο προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την ενίσχυση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον νεαρό αφροαμερικανό.

Είναι χαρακτηριστικό το μήνυμα που υποστηρίζει ότι έλαβε μέσω email η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων SPLC που εδρεύει στην Αλαμπάμα από την ΚΚΚ:

«Κάνουμε έρανο για τον αστυνομικό που πυροβόλησε αυτόν τον αλήτη. Είναι ήρωας! Χρειαζόμαστε και άλλους αστυνομικούς που είναι πρόθυμοι να βάλουν στη θέση τους τους μαύρους αλήτες που ελέγχονται από τους Εβραίους. Οι περισσότεροι αστυνομικοί είναι δειλοί και δεν κάνουν τίποτα, την ίδια στιγμή που το 90% των εγκλημάτων σε λευκούς τα διαπράττουν μαύροι».

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos