Τζιχαντιστές: «Αλαζόνα Ομπάμα σε είχαμε προειδοποιήσει»

03 Σεπτεμβρίου 2014 13:24

Αποτροπιασμό και οργή προκαλούν οι συνεχείς εκτελέσεις ομήρων από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού

Κράτους που δημοσιοποίησαν βίντεο το οποίο φέρεται να δείχνει τον αποκεφαλισμό δεύτερου Αμερικανού δημοσιογράφου, ενώ εκτοξεύονται απειλές και για εκτέλεση Βρετανού. Στο βίντεο, ο μασκοφόρος εκτελεστής αποκαλεί «αλαζονική» την εξωτερική πολιτική του προέδρου Ομπάμα και προειδοποιεί τις κυβερνήσεις να αποχωρήσουν από την «διαβολική συμμαχία με την Αμερική».

Τζιχαντιστές: «Αλαζόνα Ομπάμα σε είχαμε προειδοποιήσει»

Το βίντεο τιτλοφορείται «δεύτερο μήνυμα στην Αμερική» και είναι αυθεντικό όπως ανακοίνωσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, δόθηκε στη δημοσιότητα λίγο αφότου η μητέρα του άτυχου Στίβεν Σότλοφ έκανε δημοσίως έκκληση για την απελευθέρωσή του.

Οι τζιχαντιστές προειδοποιούν ότι ο 31χρονος όμηρος θα πεθάνει αν δεν σταματήσουν οι ΗΠΑ τους βομβαρδισμούς κατά στόχων των ισλαμιστών στο Ιράκ. Μασκοφόρος, κρατώντας μαχαίρι, ακούγεται να λέει:

«Ομπάμα επέστρεψα και επέστρεψα εξαιτίας της αλαζονικής σου εξωτερικής πολιτικής προς το Ισλαμικό Κράτος...(η οποία συνεχίζεται) παρά τις σοβαρές προειδοποιήσεις μας».

Ο τζιχαντιστής συμβουλεύει τις υπόλοιπες κυβερνήσεις να αποχωρήσουν από την «διαβολική συμμαχία με την Αμερική» και απειλεί με νέα εκτέλεση, αυτή τη φορά Βρετανού ομήρου, η απόπειρα διάσωσης του οποίου, απέτυχε, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ.

Εργαζόταν επί χρόνια στη Μέση Ανατολή-Αγνοούνταν από πέρυσι

Ο 31 ετών Στίβεν Σότλοφ, αγνοούνταν από τον Αύγουστο του 2013. Τελευταία φορά εθεάθη στην Συρία. Εργαζόταν επί χρόνια στη Μέση Ανατολή, μεταξύ άλλων για το περιοδικό "Τάιμ", την εφημερίδα "Κρίστιαν Σάιενς Μόνιτορ" και την επιθεώρηση "Ουόρλντ Αφέρς Τζέρναλ".

Κάλυπτε τις πολιτικές εξελίξεις στην Αίγυπτο, τη Συρία, το Μπαχρέιν, τη Λιβύη και την Τουρκία. Είχε επίσης μείνει καιρό στην Υεμένη και είχε ταξιδέψει επανειλημμένα στα πιο επικίνδυνα μέρη της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με τους "Νιού Γιόρκ Τάιμς". Διαβεβαίωνε τους φίλους του πως έχει συνείδηση των κινδύνων. Μιλούσε με άνεση αραβικά και έτρεφε βαθιά αγάπη για τον ισλαμικό κόσμο.

Είχε μεγαλώσει κυρίως στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Άρχισε να γράφει για εφημερίδες όταν ήταν ακόμη φοιτητής. Αφού τελείωσε τις σπουδές του το 2005, άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Η μητέρα του Σότλοφ είχε πρόσφατα δώσει στη δημοσιότητα ένα συγκινητικό βίντεο στο οποίο καλούσε τους απαγωγείς του γιου της να τον απελευθερώσουν. Νωρίτερα η οικογένεια είχε προσπαθήσει να κρατήσει μυστική την απαγωγή ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο ενδεχόμενη απελευθέρωση του ομήρου.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε προηγουμένως αποκεφαλίσει τον Τζέιμς Φόλεϊ, έναν άλλο Αμερικανό δημοσιογράφο. Η τζιχαντιστική οργάνωση είχε απειλήσει τότε ότι ο Σότλοφ θα ήταν το επόμενο θύμα.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos