Νέα επίθεση φιλορώσων στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ

02 Οκτωβρίου 2014 12:59

Την κατάληψη του αεροδρομίου του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία επιχειρούν και πάλι οι φιλορώσοι αντάρτες , οι οποίοι έχουν ξεκινήσει από το πρωί το ανελέητο σφυροκόπημα του ελεγχόμενου από την κυβέρνηση του Κιέβου κτιρίου.

Πρόκειται για την πολλοστή προσπάθεια των ανταρτών να καταλάβουν το πρώην αεροδρόμιο -μιας και πλέον το κτίριο έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς- το οποίο βρίσκεται στην βορειοδυτική πλευρά της πόλης.

Από χθες, το αεροδρόμιο της πόλης - προπύργιο των αυτονομιστών έχει γίνει και πάλι πεδίο σφοδρών μαχών, παρά την εκεχειρία που ισχύει από τις 5 Σεπτεμβρίου, παραβιάζεται όμως συνεχώς. Στην διάρκεια μάλιστα των εχθροπραξιών, δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν καθώς οβίδες έπεσαν κοντά σε σχολείο ανήμερα της φθινοπωρινής επιστροφής των μαθητών στα θρανία.

Επικοινωνία Μέρκελ - Πούτιν

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες Τετάρτη, η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ τόνισε στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι είναι χρέος της Μόσχας να συγκρατήσει τους φιλορώσους αυτονομιστές στην Ουκρανία. Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, η γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε την υποχρέωση της Ρωσίας να ασκήσει την επιρροή της στους φιλορώσους ενώ τόνισε ότι η εκεχειρία που συμφωνήθηκε κατόπιν διαπραγμάτευσης θα πρέπει επιτέλους να (αρχίσει να) τηρείται απόλυτα».

Πρόσεθεσε επίσης ότι η Γερμανία θα εξακολουθήσει να στηρίζει την αποστολή του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία και πρόσθεσε ότι ο Οργανισμός ενδέχεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις προγραμματισμένες τοπικές εκλογές στις περιοχές γύρω από το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos