«Εντελώς εκτός ελέγχου ο Εμπολα», λέει ο επιστήμονας που τον ανακάλυψε

17 Οκτωβρίου 2014 11:11

Για αδικαιολόγητη βραδύτητα του ΟΗΕ, με αποτέλεσμα ο ιός να βρίσκεται πλέον «εντελώς εκτός ελέγχου» καθώς και για την απόλυτη ανάγκη ενός εμβολίου, κάνει λόγο σε συνέντευξή του ο Πίτερ Πίοτ, ένας εκ των επιστημών που ανακάλυψαν τον θανατηφόρο ιό.

Σε συνέντευξή του στην Guardian, ο καθηγητής υποστηρίζει ότι η επιδημία που μαίνεται πλέον ανεξέλεγκτη σε τρεις χώρες ενώ απειλεί ευθέως άλλες 15, ίσως να μην τερματιστεί μέχρι να υπάρξει ένα εμβόλιο κατά της ασθένειας.

Ο Πίοτ, ο οποίος είναι επίσης διευθυντής του London School of Hygiene and Tropical Medicine, εκτιμά πως δεν θα ήταν δύσκολο να περιοριστεί άμα τη εμφανίση του αν τα Ηνωμένα Έθνη είχαν πάρει νωρίτερα μέτρα. «Κάτι που ήταν εύκολο να αντιμετωπιστεί, βγήκε εντελώς εκτός ελέγχου», υποστηρίζει ο Πίοτ, μέλος της επιστημονικής ομάδας που το 1976, στο πρώτο ξέσπασμα του Έμπολα στο Ζαΐρ (τώρα Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό) αναγνώρισαν τις αιτίες του ιού και βοήθησαν στην εξουδετέρωσή του.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos