Υποπτο κρούσμα Εμπολα στην Κύπρο

06 Ιανουαρίου 2015 15:56

Θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα για αιμορραγικό πυρετό Εμπολα ένας Ισραηλινός ταξιδιώτης ο οποίος έφτασε στην Κύπρο προερχόμενος από τη Βιέννη την Κυριακή, με αποτέλεσμα

να τεθούν σε εφαρμογή τα προβλεπόμενα μέτρα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Μεγαλονήσου, Φίλιππο Πατσάλη. «Ειδοποιηθήκαμε από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ ότι ένας άνδρας που βρισκόταν υπό παρακολούθηση ως ύποπτο κρούσμα ταξίδευε προς την Κύπρο», δήλωσε ο Κύπριος αξιωματούχος. Ο άνδρας εντοπίστηκε σε πτήση της Austrian Airways η οποία προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, με αποτέλεσμα να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή το πρωτόκολλο που προέβλεπε τι θα συνέβαινε στην περίπτωση που θα φτάσει στη Μεγαλόνησο ασθενής της νόσου. Ετσι, δεν επιτράπηκε στον άνδρα να αποβιβαστεί από το αεροσκάφος, ενώ ειδικό συνεργείο υγειονομικών υπαλλήλων τού μέτρησε τη θερμοκρασία του, η οποία, ωστόσο, σύμφωνα με τον Κύπριο υπουργό Υγείας ήταν φυσιολογική. Ο Ισραηλινός ταξιδιώτης δεν θέλησε να παραμείνει σε καραντίνα στην Κύπρο και επέστρεψε στην Αυστρία με το ίδιο αεροπλάνο, ενώ προληπτικά καταγράφηκαν σε κατάλογο όλοι οι συνεπιβάτες του. Ο Κύπριος υπουργός Υγείας, τέλος, ανακοίνωσε ότι ειδοποιήθηκαν οι ισραηλινές και αυστριακές αρχές για το περιστατικό.

Τη ίδια στιγμή, η Βρετανίδα νοσοκόμα που προσβλήθηκε από τον ιό του αιμορραγικού πυρετού και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της βρετανικής πρωτεύουσας δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου Royal Free, η κατάσταση της Πολίν Κάφερκεϊ επιδεινώθηκε και είναι κρίσιμη. Η Κάφερκεϊ εργαζόταν εθελοντικά σε κέντρο θεραπείας ασθενών με Εμπολα στο Κέρι Τάουν της Σιέρα Λεόνε όταν προσβλήθηκε από τον ιό.

Τέλος, στη Γερμανία, ένας Νοτιοκορεάτης νοσηλευτής που εργαζόταν με ασθενείς της νόσου στη Σιέρα Λεόνε νοσηλεύεται στην απομόνωση σε νοσοκομείο της γερμανικής πρωτεύουσας. Ο ασθενής δεν παρουσιάζει συμπτώματα, όμως φαίνεται να τρύπησε το δάχτυλό του κατά τη διάρκεια αιμοληψίας στις 29 Δεκεμβρίου.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos