Η επέλαση των Ελλήνων στα ‘ΕΜΜΥ’ της Αυστραλίας

09 Φεβρουαρίου 2015 01:42

Και ξαφνικά η σόουμπιζ της Αυστραλίας βάφτηκε στα... γαλανόλευκα!

Ο λόγος για την 57η τελετή απονομής των βραβείων TV Week Logie τον επόμενο Μάιο -δηλαδή των αυστραλιανών «Εμμυ»- στην οποία έξι ομογενείς «φλερτάρουν» με τα αγαλματίδια. Μάλιστα, η 22χρονη Ολυμπία Βαλάνς διεκδικεί το βραβείο «Καλύτερου Νέου Ταλέντου», επιβεβαιώνοντας ότι η ισχυρή παρουσία των Ελληνοαυστραλών στην τηλεόραση, όπως όλα δείχνουν, θα έχει και ένα εξίσου λαμπρό μέλλον. Η Ολυμπία, με πατέρα τον Σέρβο Ράτζκο Βουκαντίνοβιτς, μητέρα Ελληνίδα και παππού τον Δημήτρη Γώγο, ιδρυτή της εφημερίδας «Νέος Κόσμος», του μεγαλύτερου σε κυκλοφορία φύλλου για Ελληνες της Αυστραλίας, αφού είχε πρώτα μία πετυχημένη καριέρα στο μόντελινγκ, μπήκε με αξιώσεις στον χώρο της υποκριτικής. Από το 2014 υποδύεται την Πέιτζ Νόβακ στη δημοφιλή σαπουνόπερα «Neighbours». Η υποψηφιότητά της στην κατηγορία «Καλύτερο Νέο Ταλέντο» αποδεικνύει πως η όμορφη Ολυμπία -το ελληνικό της όνομα «αποπνέει μια αύρα δροσιάς», όπως έχει σχολιάσει ο αυστραλιανός Τύπος- έχει έρθει για να μείνει στη σόουμπιζ, ενώ έχει βλέψεις για καριέρα στην Αγγλία, όπου ζει η ετεροθαλής αδελφή της, Χόλι Βαλάνς, η οποία επίσης είχε παίξει στους «Neighbours». Η Ολυμπία δεν ξεχνάει τις ρίζες της κι έρχεται συχνά στη χώρα μας για διακοπές, τρελαίνεται για το φαγητό και όταν θυμώνει... βρίζει ωραιότατα στα ελληνικά.

Οι άλλες ελληνικές υποψηφιότητες είναι αυτές της Αντα Νικοδήμου και της Ρεβέκκας Ελμαλόγλου στην κατηγορία «Καλύτερη Ηθοποιός» και των Αλεξ Πέρι, Κώστα Γεωργιάδη και Τζορτζ Κολομπάρης στην κατηγορία «Πιο Δημοφιλής Παρουσιαστής».

Πλούσιο βιογραφικό

Η Αντα Νικοδήμου θεωρείται από τις δημοφιλέστερες προσωπικότητες της αυστραλιανής τηλεόρασης και έχει προταθεί τρεις φορές για το βραβείο Logie, ενώ ήταν υποψήφια δύο φορές στην κατηγορία «Πιο Δημοφιλής Ηθοποιός». Πρωταγωνιστεί από το 2000 στην πετυχημένη τηλεοπτική σειρά «Home and Away». Το 2005 συμμετείχε στο σόου «Dancing with the Stars», όπου και κέρδισε. Οι γονείς της είναι από τη Λάρνακα και μετανάστευσαν στην Αυστραλία λίγο μετά τον γάμο τους. Σε μία συνέντευξή της είχε εκμυστηρευθεί ότι είχε πέσει θύμα ρατσισμού όταν ήταν μικρή: «Οταν πήγαινα σχολείο οι συμμαθήτριές μου με κορόιδευαν και μου έλεγαν να πάω από εκεί που ήρθα. Μόνο που εγώ είχα γεννηθεί στην Αυστραλία. Eκλαιγα κάθε μέρα και η μητέρα μου με παρηγορούσε», είχε πει. Ωστόσο, τα πειράγματα ουδόλως μείωσαν την αγάπη της για την Ελλάδα και την Κύπρο και μάλιστα λέει πως το Αντα είναι το υποκοριστικό του Ελλάδα.

Καλλιτεχνική οικογένεια

Η Ρεβέκκα Ελμαλόγλου γεννήθηκε το 1974 στο Παρίσι. Ο πατέρας της, Γρηγόρης, γεννήθηκε στη Γαλλία και ήταν τσελίστας. Η μητέρα της είναι από τη Βρετανία και δούλευε ως νηπιαγωγός, ενώ είναι ξαδέλφη με τη διάσημη ηθοποιό Τζούντι Ντεντς. Η οικογένεια μετακόμισε στη Σίδνεϊ όπου και μεγάλωσε η Ρεββέκα, η οποία στα 15 άφησε το σχολείο για να παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής, χορού και τραγουδιού. Πρωταγωνιστεί κι αυτή στη σειρά «Neighbours» στην οποία έχουν εμφανιστεί και οι αδελφοί της, Πίτερ, Ντομινίκ και Σεμπάστιαν.

Η επέλαση των Ελλήνων στα 'ΕΜΜΥ' της Αυστραλίας

Διάσημο πελατολόγιο

Ο Αλεξ Πέρι ή Αλέξανδρος Περτσινίδης είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους και αναγνωρίσιμους σχεδιαστές μόδας στην Αυστραλία. Εχει ντύσει πολλές διάσημες όπως την Τζένιφερ Λόπεζ, τη Ριάνα, την Εύα Λονγκόρια, τη Νάταλι Πόρτμαν και τη Μιράντα Κερ. Από το 1997 και κάθε χρόνο συμμετέχει στην Αυστραλιανή Εβδομάδα Μόδας, ενώ οι επιδείξεις του θεωρούνται από τα πολυαναμενόμενα γεγονότα της χρονιάς.

Οπως θυμάται, του άρεσε από μικρός να σχεδιάζει και το πρώτο του ρούχο ήταν ένα κοστούμι ενός παιδικού του ήρωα. Μεγάλωσε σε μία εργατική γειτονιά του Σίδνεϊ. Ο πατέρας του γεννήθηκε στην Ελλάδα και μετανάστευσε στην Αυστραλία ψάχνοντας μια καλύτερη ζωή, ενώ η μητέρα του ήταν γεννημένη στο Σίδνεϊ από Ελληνες γονείς. Στην τηλεόραση εμφανίστηκε πρώτη φορά ως σχολιαστής σε εκπομπές μόδας ενώ συμμετείχε ως κριτής και στις επτά σεζόν του ριάλιτι «Australia's Next Top Model».

«Θεός της Κηπουρικής»

Ο Κώστας Γεωργιάδης, ο «Ελληνας θεός της Κηπουρικής», όπως τον αποκαλούν στην Αυστραλία, έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική κήπων και από το 2012 παρουσιάζει την εξαιρετικά δημοφιλή σειρά «Gardening Australia», ενώ στο παρελθόν ήταν οικοδεσπότης της εκπομπής «Costa's Garden Odyssey».

Παιδί μεταναστών πρώτης γενιάς επισκέφτηκε την Ελλάδα όταν ήταν 15 ετών. Οπως είχε δηλώσει, ήταν ένα ταξίδι για παιδιά σαν και αυτόν, δεύτερης γενιάς Ελληνες που επισκέπτονταν τη χώρα για πρώτη φορά. «Πήγα και συνειδητοποίησα ότι ήμουν ο μόνος που μπορούσα να μιλήσω τη γλώσσα και έκανα τον διερμηνέα σ' όλους», διηγείται. «Οταν επέστρεψα, ευχαρίστησα τους γονείς μου που επέμεναν να μάθω τη γλώσσα, κάτι που ομολογώ δεν έκανα και πολύ ευχάριστα. Δεν είναι εύκολο να πηγαίνεις και πάλι σχολείο μετά το σχολείο, ιδίως όταν σε πείραζαν τα άλλα παιδιά που έπαιζαν στους δρόμους». Στις ελληνικές του ρίζες οφείλει και την αγάπη του για την κηπουρική, όπως ισχυρίζεται: «Σαν παιδί, με θυμάμαι σε διάφορους κήπους συγγενών μου να μου λένε, φέρε εδώ αυτή τη γλάστρα, βοήθησέ με μ' αυτό το φυτό, ενώ και στην Ελλάδα ξετρελάθηκα από τις μυρωδιές και τα χρώματα στις γλάστρες, στα μπαλκόνια και στις αυλές».

Διεθνείς διακρίσεις

Σε «μια ελληνική οικογένεια», λέει ο διάσημος σεφ Τζορτζ Κολομπάρης με τα δεκάδες βραβεία για τα εστιατόριά του και τις εννιά εθνικές και διεθνείς διακρίσεις ως μάγειρας, «το φαγητό δεν είναι μόνο τροφή. Είναι πολιτισμός, είναι θρησκεία». Παιδί Ελλήνων μεταναστών πρώτης γενιάς από την Κύπρο και με καταγωγή από την Ιταλία, γεννήθηκε στην περιοχή Μαλγκρέιβ της Μελβούρνης το 1978. Οι γονείς του -Τζιμ και Μαίρη- γνωρίστηκαν στην Αυστραλία και άνοιξαν μαζί εκεί ένα μικρό σούπερ μάρκετ. Μαγειρική διδάχθηκε εμπειρικά παρακολουθώντας τη μητέρα του στην κουζίνα της μετά το σχολείο. Ελληνικές συνταγές -ωστόσο- δεν έμαθε ποτέ. «Η μητέρα μου δεν είχε ποτέ συνταγές. Οι δυο μας όμως μοιάζουμε. Είμαστε γεννημένοι να υπηρετούμε τους άλλους», είχε δηλώσει σε αυστραλιανή εφημερίδα.

Είναι ιδιοκτήτης επτά εστιατορίων στη Μελβούρνη, δύο από τα οποία είναι ελληνικά, το «Gazi» και το «Hellenic Republic», τα οποία, όπως λέει, «είναι η δική του ερμηνεία της ψυχής, του πάθους, της κομψότητας και της τεχνικής της ελληνικής κουζίνας». Εχει και ένα στη Μύκονο, το «Belvedere Club».

Στην τηλεόραση συμμετέχει ως κριτής στην εκπομπή «Masterchef Australia» στο Network Ten, ενώ παλιότερα εμφανιζόταν και σε δημοφιλή εκπομπή μαγειρικής του ίδιου καναλιού.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos