Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραγωδία στην Αίγυπτο: 22 νεκροί σε συγκρούσεις με την αστυνομία

09 Φεβρουαρίου 2015 01:49

Τουλάχιστον 22 αιγύπτιοι φίλαθλοι σκοτώθηκαν απόψε στη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας τους εμπόδισαν να μπουν σ' ένα γήπεδο για να παρακολουθήσουν

έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, ο οποίος επρόκειτο να είναι η πρώτη από το 2012 συνάντηση του αιγυπιακού πρωταθλήματος που θα διεξαγόταν ενώπιον κοινού.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν πριν από το ματς μπροστά από το γήπεδο στο βορειοανατολικό Κάιρο, όταν οι οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας Ζάμαλεκ επιχείρησαν να εισέλθουν δια της βίας, έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας.

Η προγραμματισμένη συνάντηση με την ομάδα Ενμπί επρόκειτο να διεξαχθεί ενώπιον κοινού όχι κεκλεισμένων των θυρών, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα ματς στην Αίγυπτο μετά τις φονικές συγκρούσεις που είχαν σημειωθεί το 2012 σ' ένα γήπεδο του Πορτ-Σάιντ.

Όμως το υπουργείο Εσωτερικών περιόρισε σε 10.000 τον αριθμό των οπαδών που θα επέτρεπε να μπουν μέσα στη γήπεδο και τα εισιτήρια γρήγορα εξαντλήθηκαν.

Οπαδοί μέλη της οργάνωσης Ultra White Knight που δεν είχαν εισιτήριο επιχείρησαν να μπουν δια τις βίας για να παρακολουθήσουν το ματς, ανακοίνωσε η αστυνομία. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να τους διαλύσουν και οι οπαδοί έριξαν πυροτεχνήματα, σύμφωνα με την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

Η συνάντηση άρχισε με καθυστέρηση μισής ώρας.

Τον Δεκέμβριο οι αιγυπτιακές αρχές αποφάσισαν να επιτρέψουν σε περιορισμένο αριθμό θεατών να παρακολουθούν ορισμένα ματς του πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας.

Το Φεβρουάριο του 2012 στο Πορτ-Σάιντ, στο τέλος μιας συνάντησης στην οποία η τοπική ομάδα Αλ-Μάσρι είχε νικήσει την διάσημη Αλ-Άχλι του Καΐρου, οπαδοί της Αλ-Μάσρι είχαν επιτεθεί σε οπαδούς της αντίπαλης ομάδας και τα βίαια επεισόδια στοίχισαν τη ζωή σε 74 ανθρώπους, ενώ οι τραυματίες ανήλθαν σε εκατοντάδες.

www.ethnos.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr