Ελβετία: Νεκροί τρεις σκιέρ από χιονοστιβάδα

22 Φεβρουαρίου 2015 12:31

Τρεις Ιταλοί σκιέρ έχασαν τη ζωή τους και ένας τέταρτος είναι σε σοβαρή κατάσταση, στις Ελβετικές Άλπεις δήλωσε η τοπική αστυνομία.


Οι σκιέρ παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα το Σάββατο το μεσημέρι και κατέληξαν σε κοντινό νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν. Ένας ακόμη σκιέρ τραυματίστηκε ελαφρά.
Οι πέντε Ιταλοί - δύο γυναίκες και τρεις άνδρες – έκαναν σκι στα σύνορα μεταξύ της Ελβετίας και της Ιταλίας, όταν παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα περίπου στις 13:40 τοπική ώρα (14:40 ώρας Ελλάδας), κοντά στο Κολ ντε Γκραντ Σαντ, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι πέντε σκιέρ εντοπίστηκαν αρχικά ζωντανοί. Οι τέσσερις από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκαν αεροπορικώς σε κοντινά νοσοκομεία.

 

«Δυστυχώς, λάβαμε την έκθεση του νοσοκομείου που δείχνει ότι οι τρεις έχασαν τη ζωή τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζαν Μαρί Μπορνέ εκπρόσωπος της αστυνομίας. Μεταξύ των τριών νεκρών οι δυο είναι γυναίκες.

Οι σκιέρ κινούνταν εκτός πίστας, όταν ένας όγκος χιονιού περίπου 80 μέτρα πλάτους και 300 μέτρα μήκους τους παρέσυρε. Οι χιονοστιβάδες έχουν στοιχίσει πολλές ζωές στις Ελβετικές Άλπεις αυτό το χειμώνα. Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της σεζόν, σύμφωνα με αναφορές του ελβετικού πρακτορείου ειδήσεων ATS.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos