×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 956

Εκρηξη και κατάρρευση κτιρίου στο Μανχάταν - 12 τραυματίες

27 Μαρτίου 2015 08:54

Ισχυρή έκρηξη προκάλεσε την κατάρευση ενός πενταόροφου κτιρίου στην καρδιά του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα να έχουν τραυματιστεί 12 άνθρωποι - οι τρεις σοβαρά - και να θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να υπάρχουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμια.


Οι εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικοί σταθμοί δείχνουν φλόγες να ξεπηδούν από την ταράτσα του κτιρίου και να φθάνουν σε μεγάλο ύψος και πυκνά σύννεφα καπνού. Άνθρωποι μεταφέρονταν σε φορεία από το τούβλινο κτίριο που συνέχιζε να καίγεται.

Εκπρόσωπος της εταιρείας Con Edison ανέφερε ότι συνεργεία έχουν σπεύσει επί τόπου, αλλά δεν έχουν ακόμη εξακριβώσει εάν υπήρξε έκρηξη που να οφειλόταν σε διαρροή αερίου. Η ίδια εκπρόσωπος είπε ότι διεκόπη η παροχή αερίου στην περιοχή γύρω από το φλεγόμενο κτίριο προληπτικά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης (FDNY), την οποία επικαλείται η εφημερίδα Daily News, προσφέρθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες σε έξι ανθρώπους, ενώ επίσης έχουν τραυματιστεί δύο πυροσβέστες.

Τηλεοπτικοί σταθμοί της Νέας Υόρκης ανέφεραν ότι ένα γειτονικό κτίριο έχει επίσης πιάσει φωτιά.
Η FDNY ανέφερε ότι το κτίριο βρισκόταν στη συμβολή της δεύτερης λεωφόρου και της ανατολικής έβδομης οδού στο Ιστ Βίλατζ του Μανχάταν, μια συνοικία όπου εδρεύουν πολλές μικρές επιχειρήσεις, ενώ υπάρχουν επίσης εστιατόρια και διαμερίσματα.

«Ακούσαμε έναν ισχυρό κρότο, κατόπιν τρεις ή τέσσερις άνθρωποι έπεσαν στον δρόμο», είπε ο Σαμίμ Νουρ, ένας ταμίας σε εστιατόριο που απέχει περίπου ένα τετράγωνο από το σημείο. «Κόσμος έτρεχε ουρλιάζοντας», συνέχισε. «Μια τεράστια πυρκαγιά μαινόταν στην ταράτσα του κτιρίου και έβγαινε μαύρος καπνός».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η κατάρρευση του κτιρίου αναφέρθηκε λίγο μετά τις 15:00 τοπική ώρα. Η πυροσβεστική υπηρεσία διευκρίνισε ότι επρόκειτο για μια πυρκαγιά μεγάλης σοβαρότητας, χαρακτηρίζοντάς την "seven-alarm fire", κάτι που αφήνει να εννοηθεί ότι κλήθηκαν τουλάχιστον επτά σταθμοί της. Επί τόπου έχουν σπεύσει εκατοντάδες πυροσβέστες με πολλά οχήματα.

Αυτόπτες μάρτυρες διευκρίνισαν ότι επρόκειτο για ένα πενταόροφο κτίριο διαμερισμάτων.

Την περασμένη χρονιά, μια έκρηξη που οφειλόταν σε διαρροή αερίου στοίχισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους στη συνοικία Χάρλεμ της Νέας Υόρκης.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos