Βαρβαρότητα χωρίς τέλος από το ISIS - Αποκεφαλισμοί, μαζικές εκτελέσεις, τρομοκρατικές επιθέσεις

14 Απριλίου 2015 12:18

Αποκεφαλισμοί, μαζικές εκτελέσεις, τρομοκρατικές επιθέσεις και απειλές στη Δύση, ο κατάλογος των φρικαλεοτήτων που διαπράττουν οι τζιχαντιστές δεν φαίνεται να έχει τέλος.

Η απόλυτη έλλειψη σεβασμού με την οποία αντιμετωπίζουν την ανθρώπινη ζωή αποτυπώνεται και στη βαρβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν την πολιτιστική κληρονομιά, ισοπεδώνοντας στην κυριολεξία την Ιστορία, σε μια περιοχή που υπήρξε λίκνο πολιτισμού.
Πριν από έναν περίπου μήνα είχε γνωστοποιηθεί η καταστροφή των μνημείων στην αρχαία ασσυριακή πόλη Νιμρούντ, ένα αρχαιολογικό κόσμημα στο Βόρειο Ιράκ, αλλά το εύρος της ισοπέδωσης δεν είχε γνωστό ούτε αντιληπτό.
Μόλις προχθές, όμως, δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο -η ημερομηνία μαγνητοσκόπησης δεν διευκρινίζεται- όπου φαίνεται η πρωτοφανής βαρβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν την ιστορική πόλη. Μια πόλη που άντεξε επί 3.000 χρόνια ανατινάζεται με εκρηκτικά, ενώ οι τζιχαντιστές καταστρέφουν με τσεκούρια ανάγλυφες παραστάσεις και αγάλματα και ολόκληρα μνημεία με μπουλντόζες.

«Από τη στιγμή που μπορούμε να καταστρέψουμε τα σύμβολα της ειδωλολατρίας και να επεκτείνουμε τον μονοθεϊσμό, θα το κάνουμε. Ο Θεός μάς επέτρεψε να αφαιρέσουμε όλα αυτά τα είδωλα που λατρεύονται αντί του Αλλάχ», προειδοποιεί εξτρεμιστής στο τέλος του βίντεο, δείχνοντας το μίσος, την εμπάθεια αλλά ταυτόχρονα και την άγνοια των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.
Αξιωματούχος του ιρακινού υπουργείου Αρχαιοτήτων επιβεβαίωσε ότι όλα τα αντικείμενα και αγάλματα που καταστράφηκαν στη Νιμρούντ είναι αυθεντικά, ενώ υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι τζιχαντιστές λεηλάτησαν πρώτα την αρχαία πόλη, παίρνοντας ό,τι τους φαινόταν πολύτιμο και ανταλλάξιμο, και στη συνέχεια την ανατίναξαν αφήνοντας πίσω ένα σύννεφο σκόνης και έναν τεράστιο κρατήρα.
Τέτοιου είδους σκαιότητα δεν είχε παρατηρηθεί ούτε το 2003, κατά την εισβολή των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και όταν η Νιμρούντ είχε λεηλατηθεί, όπως και πολλές άλλες ιστορικές ιρακινές πόλεις. Η Νιμρούντ ήταν ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Μεσοποταμίας, καθώς ήταν μία από τις πρωτεύουσες των Ασσυρίων. Αρκετά πολύτιμα κειμήλια είχαν βρεθεί στο εξωτερικό ήδη από τον 18ο αιώνα, ωστόσο πολλά παρέμεναν ακόμα στην πόλη.
Η UNESCO αντέδρασε μιλώντας για «μια ακόμη επίθεση εναντίον του ιρακινού λαού», που υπενθυμίζει ότι «τίποτα δεν ξεφεύγει από την πολιτιστική εκκαθάριση: στοχεύουν ανθρώπινες ζωές, μειονότητες και την αρχαία κληρονομιά της ανθρωπότητας».
Στη Μοσούλη
Τον Φεβρουάριο το Ισλαμικό Κράτος είχε προκαλέσει ανάλογο σοκ δίνοντας στη δημοσιότητα βίντεο με εικόνες από την καταστροφή του μουσείου της Μοσούλης, μια ενέργεια που εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια των τζιχαντιστών να καταστρέψουν και να διαγράψουν από τη συλλογική μνήμη όλη την ιστορία των περιοχών που έχουν υπό τον έλεγχό τους. Λίγο καιρό αργότερα κατέστρεψαν την αρχαία ιρακινή πόλη της Χάτρα, η οποία έχει συμπεριληφθεί στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
Η καταστροφή της Χάτρα αποτυπώθηκε επίσης σε βίντεο, το οποίο δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα και δείχνει μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να καταστρέφουν τα μνημεία με βαριοπούλες και όπλα.
Εξάλλου οι τζιχαντιστές είχαν επιτεθεί με μανία εναντίον χριστιανικών κοινοτήτων και κατάφεραν σοβαρές ζημιές σε χριστιανικά μνημεία, ενώ σήκωσαν ψηλά τη μαύρη σημαία του ISIS σε εκκλησίες στη Νινευή.
Ακόμη, οι τζιχαντιστές έχουν παραδώσει στις φλόγες αμέτρητα αρχαία βιβλία και χειρόγραφα τα οποία θεωρούν βλάσφημα. Θυμίζουμε ότι είχαν πυρπολήσει τη βιβλιοθήκη της Μοσούλης, όπου φυλάσσονταν περισσότερα από 8.000 πολύτιμα χειρόγραφα.
«ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΑΠΟ ΕΕ
Στους 6.000 οι ξένοι τζιχαντιστές στη Συρία
Συνεχίζεται η ροή ξένων μαχητών προς τη Συρία και μάλιστα, σύμφωνα με την Ευρωπαία επίτροπο, αρμόδια για θέματα Δικαιοσύνης Βέρα Γιούροβα, ο αριθμός τους ανέρχεται στους 5.000 έως 6.000. Σε συνέντευξή της στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» αναφέρει ότι «σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εμείς υπολογίζουμε ότι περίπου 5.000 με 6.000 πρόσωπα έχουν μεταβεί στη Συρία, περιλαμβανομένων 1.450 από τη Γαλλία», εκφράζοντας παράλληλα τον φόβο ότι αυτοί οι αριθμοί «είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό υποτιμημένοι». Η Ευρωπαία επίτροπος θεωρεί σημαντικότερη την πρόληψη, παρά την καταστολή του φαινομένου, αφού θεωρεί ότι η τελευταία «φτάνει πάρα πολύ αργά».
Μέτρα «Για το 2015 έχουμε αποδεσμεύσει ένα ποσό ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να προτείνουμε μια εκπαίδευση και κατάρτιση στη χρήση στελεχών του σωφρονιστικού συστήματος και των αρχών δικαστικής επιτήρησης, όπως επίσης στη χρήση Ευρωπαίων εισαγγελέων», διευκρίνισε, ενώ τάχθηκε υπέρ της καλύτερης συνεργασίας μεταξύ των αστυνομικών και δικαστικών ευρωπαϊκών αρχών. «Επιθυμούμε η ανταλλαγή πληροφοριών να ενισχυθεί μεταξύ της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας (Europol) και της Ευρωπαϊκής Μονάδας Δικαστικής Συνεργασίας (Eurojust)», δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η ανταλλαγή πρέπει να γίνει «με συστηματικό και αυτόματο τρόπο». Στο μεταξύ οι τζιχαντιστές συνεχίζουν να κάνουν προπαγάνδα για να προσελκύσουν νέα μέλη. Αυτήν τη φορά επιστράτευσαν ένα βίντεο καρτούν, που απεικονίζει τον γνωστό δήμιο Τζιχάντι Τζον να αποκεφαλίζει τον Μπαράκ Ομπάμα.

www.ethnos.gr

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos