Έναρξη συνόδου: 30 χρόνια από την προσχώρηση Ισπανίας και Πορτογαλίας

09 Ιουνίου 2015 12:28

30 χρόνια θα συμπληρωθούν αυτή την Παρασκευή από όταν η Ισπανία και η Πορτογαλία υπέγραψαν τις συμφωνίες ένταξής τους στην ΕΕ εισερχόμενες έτσι στην οικογένεια των δημοκρατικών εθνών της ΕΕ, σημείωσε ο Πρόεδρος του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς στην εναρκτήρια ομιλία του. Δεν εκπληρώθηκαν όλες οι ελπίδες της ιστορικής αυτής στιγμής, αλλά και οι δύο χώρες κέρδισαν τον αγώνα τους ενάντια σε οπισθοδρομικές δυνάμεις και πέτυχαν τη σταθερότητα.

Ο Πρόεδρος του ΕΚ συμπλήρωσε ότι οι υποσχέσεις της ΕΕ για ενδυνάμωση μέσω της δημοκρατίας και για ευημερία για τους πολλούς, όχι μόνο για τους λίγους, ισχύουν και σήμερα.

Ο κ. Σουλτς υπογράμμισε ότι παρά τις όποιες πολιτικές διαφορές τους, όλοι οι ευρωβουλευτές μοιράζονται την ίδια αποφασιστικότητα για την αξιοποίηση της πολιτικής και οικονομικής δύναμης της ΕΕ, την υπόσχεση της ενιαίας αγοράς και την επίτευξη ευημερίας και θέσεων εργασίας για τους νέους.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos