Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν 2.000 κατοίκους της Μοσούλης

07 Αυγούστου 2015 14:36

Με το βλέμμα της διεθνούς κοινότητας στραμμένο στη βόρεια Συρία και στις τουρκικές επιδρομές κατά του PKK στο βόρειο Ιράκ, το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ λίγο μακρύτερα από το σημείο των βομβαρδισμών στην πεδιάδα που βρίσκεται η Μοσούλη, συνεχίζει ανενόχλητο τις φρικαλεότητες.


Το παρακλάδι του ISIS στην Αίγυπτο δημοσιοποίησε βίντεο με τον Κροάτη όμηρο Τόμισλαβ Σάλοπεκ. Οι τζιχαντιστές ζητούν την ανταλλαγή με κρατουμένους στην Αίγυπτο, ειδάλλως απειλούν να τον αποκεφαλίσουν

 

Με το βλέμμα της διεθνούς κοινότητας στραμμένο στη βόρεια Συρία και στις τουρκικές επιδρομές κατά του PKK στο βόρειο Ιράκ, το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ λίγο μακρύτερα από το σημείο των βομβαρδισμών στην πεδιάδα που βρίσκεται η Μοσούλη, συνεχίζει ανενόχλητο τις φρικαλεότητες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πατριωτικής Ενωσης του Κουρδιστάν στη Μοσούλη, Γκίγιας Σούρτζα, τις τελευταίες ημέρες, άνδρες του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) εκτέλεσαν τουλάχιστον 2.000 κατοίκους της πόλης με συνοπτικές διαδικασίες.

Στον σχετικό κατάλογο με τους εκτελεσθέντες που δημοσίευσε το Ισλαμικό Κράτος, ο Σούρτζα ανέφερε πως συμπεριλαμβάνονταν ονόματα «μελών των υπηρεσιών ασφαλείας, του προσωπικού της εκλογικής επιτροπής καθώς και κυβερνητικών θεσμών». Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, οι μαχητές του ISIS εκτέλεσαν δημόσια στη Μοσούλη 19 γυναίκες επειδή αρνήθηκαν να κάνουν σεξ με άνδρες της οργάνωσης.

Παράλληλα φρικιαστικά βίντεο με έναν Κροάτη όμηρο, με εκτελέσεις και με απειλές για νέες επιθέσεις είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα. Το παρακλάδι της οργάνωσης που δρα στη χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο με σχετικό βίντεο του έχει δώσει διορία μέχρι σήμερα το πρωί για να γίνει ανταλλαγή του Κροάτη εργάτη σε γαλλική εταιρεία Τόμισλαβ Σαλοπέκ με άνδρες της οργάνωσης που κρατούνται από τις αιγυπτιακές αρχές.

Σε περίπτωση που δεν γίνει η ανταλλαγή, τότε ο Σαλοπέκ θα αποκεφαλιστεί. Επιπλέον από την Παλμύρα της Συρίας ένα άλλο βίντεο δείχνει την εκτέλεση δύο ανδρών του στρατού της Συρίας και στη συνέχεια δύο μέλη του ISIS που ο ένας είναι Γερμανός πολίτης και ο άλλος Αυστριακός, οι Αμπού Αμάρ αλ Αλμανί και Αμπού Ουσάμα αλ Γκαρίμπ, μιλώντας στα γερμανικά απειλούν απευθείας τη γερμανική και την αυστριακή κυβέρνηση με επιθέσεις στο έδαφός τους.

Μάλιστα οι δύο άνδρες απειλούν προσωπικά την Ανγκελα Μέρκελ και καλούν τα «αδέρφια» τους που βρίσκονται σε ευρωπαϊκό έδαφος να χτυπήσουν τη Γερμανία ως αντίποινα για «το μουσουλμανικό αίμα που έχει χυθεί στο Αφγανιστάν».

Η παρουσία ξένων μαχητών στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους και συγκεκριμένα από ευρωπαϊκές χώρες εδώ και καιρό έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία των κυβερνήσεων, όπως εξάλλου καταδεικνύουν και οι εννιά χθεσινές συλλήψεις που έγιναν στην ΠΓΔΜ.

Η αστυνομία των Σκοπίων προχώρησε σε ευρεία επιχείρηση και συνέλαβε, όπως έγινε γνωστό 9 άτομα τα οποία είτε πολέμησαν στις τάξεις του ISIS σε Συρία και Ιράκ, είτε στρατολογούσαν άτομα και τροφοδοτούσαν με μαχητές την οργάνωση.

Οπως έγινε γνωστό, επιχειρήσεις και συλλήψεις έγιναν σε 4 διαφορετικές πόλεις, έγινε έρευνα σε 21 σπίτια, ένα ίντερνετ καφέ και ένα τζαμί. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο ιμάμης του τζαμιού, ο οποίος θεωρείται ότι ήταν αυτός που με τα κηρύγματά του έσπρωχνε τους πιστούς στην αγκαλιά του ISIS. Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες για «συμμετοχή και δράση σε ξένο στράτευμα ή παραστρατιωτική οργάνωση» εναντίον 36 ατόμων.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos