Χάθηκε από τα ραντάρ αεροπλάνο στην Ινδονησία

16 Αυγούστου 2015 17:14

Ενα δικινητήριο ελικοφόρο αεροπλάνο που μετέφερε 54 ανθρώπους χάθηκε σήμερα από τα ραντάρ ενώ πετούσε πάνω από την απομακρυσμένη και δασώδη περιοχή της ανατολικής Παπούα, στην Ινδονησία, ανακοινώθηκε από την ινδονησιακή Εθνική Υπηρεσία Έρευνας και Διάσωσης (BASARAS), ενώ οι έρευνες εμποδίζονται από το σκότος καθώς η νύκτα πέφτει στην περιοχή.


"Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι συνετρίβη. Μπορούμε να πούμε ότι χάθηκε η επαφή με το αεροπλάνο", δήλωσε ο επικεφαλίς της BASARNAS Μπαμπάνγκ Σοελίστιο.
"Είναι ένα αεροπλάνο της εταιρείας Trigana Air που μετέφερε 54 ανθρώπους, στους οποίους περιλαμβάνονται τα πέντε μέλη του πληρώματος. Συγκεντρώνουμε περισσότερες λεπτομέρειες".
Σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό της BASARNAS στο Twitter, το αεροσκάφος, ένα ATR 42-300 μικρών αποστάσεων που είχε κατασκευασθεί στη Γαλλία και την Ιταλία, μετέφερε 44 ενήλικες επιβάτες, πέντε μέλη πληρώματος και πέντε παιδιά και νήπια.
Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σεντάνι της Τζαγιαπούρα με προορισμό το Οκσιμπίλ, νοτίως της Τζαγιαπούρα, πρωτεύουσας της επαρχίας της Παπουασίας, της ανατολικότερης της Ινδονησίας.
Δεν έχει καταστεί σαφές αν οι έρευνες για το αεροπλάνο θα συνεχισθούν στη διάρκεια της νύκτας στη δασώδη ορεινή περιοχή πάνω από την οποία πετούσε το αεροπλάνο.
"Οι μετεωρολογικές συνθήκες εκεί είναι πολύ κακές. Είναι σκοτάδι και ο ουρανός είναι πολύ συνεφιασμένος. Οι συνθήκες δεν ενδείκνυνται για τις έρευνες", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ινδονησιακού υππουργείου Μεταφορών Τζ. Α. Μπαράτα.
Σύμφωνα με το Δίκτυο Ασφάλειας της Αεροπορίας, μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων, το ATR 42-300 είχε πραγματοποιήσει την πρώτη πτήση του πριν από 27 χρόνια. Η ATR είναι μια κοινή επιχείρηση ανάμεσα στην Airbus και την Alenia Aermacchi, μια θυγατρική της ιταλικής Finmeccanica.
Η Trigana βρίσκεται από το 2007 στη μαύρη λίστα των αερογραμμών που απαγορεύεται να πετούν στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο λόγω ανησυχιών για τις προδιαγραφές ασφαλείας ή για τους κανονισμούς που ισχύουν στη χώρα στην οποία λειτουργεί.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos