Κατεδαφίστηκε τελικά ο ναός του Αγ. Αθανασίου στη Χειμάρρα

26 Αυγούστου 2015 12:59

Παρά τις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης, αλλά και το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, ο ναός του Αγίου Αθανασίου στους Δρυάδες της Χειμάρρας κατεδαφίστηκε τα ξημερώματα από μηχανήματα της αλβανικής πολεοδομικής αστυνομίας.


Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εκκλησίας, αλλά και πολιτών που εκφράζουν την γνώμη τους στα αλβανικά ΜΜΕ, κανένα από τα επιχειρήματα των εκπροσώπων της κυβέρνησης δεν ισχύει νομικά ώστε να δικαιολογηθεί η κατεδάφιση του ναού.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αλβανικές αρχές προτίθενται στον χώρο όπου βρισκόταν ο ναός να κατασκευάσουν μνημείο προς τιμή του ιεραποστόλου του καθολικισμού Νίλο Καταλάνο, ο οποίος έδρασε στην περιοχή στα τέλη του 17ου αιώνα.
Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο βουλευτής της περιοχής, Κότσιο Κοκεδήμα, ο οποίος έγραψε στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας "SHEKULLI", που ο ίδιος εκδίδει, ότι το φθινόπωρο υπό την αιγίδα του πανεπιστημίου της Αυλώνας θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις αφιερωμένες στο έργο του καθολικού ιεραποστόλου.
Χθες ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, είχε υποστηρίξει -προκαλώντας αντιδράσεις- ότι η κατεδάφιση του ναού είναι εσωτερικό ζήτημα της χώρας του, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την εκκλησία «γκαράζ».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos