Νέο επεισόδιο στο θρίλερ με το χαμένο Μπόινγκ

14 Οκτωβρίου 2015 08:33

Το μεγαλύτερο αεροπορικό θρίλερ όλων των εποχών, αυτό της εξαφάνισης της πτήσης ΜΗ370 της Malaysia Airlines από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο με τους 239 επιβαίνοντες, που αγνοείται από τον περασμένο

Μάρτιο, έγινε και πάλι το παγκόσμιο επίκεντρο χθες με δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ να κάνουν λόγο για συντρίμμια αεροσκάφους «με πολλούς σκελετούς» τα οποία και «βρέθηκαν» στην πυκνή ζούγκλα του απομονωμένου νησιού Σουγκμπάι στις Φιλιππίνες μαζί με μία σημαία της Μαλαισίας.

 

Ανδρες των γαλλικών αρχών μεταφέρουν κομμάτι αεροσκάφους στη νήσο Ρεϊνιόν, το οποίο ταυτοποιήθηκε ότι ανήκει στη μοιραία πτήση των Μαλαισιανών Αερογραμμών

Ωστόσο, οι αστυνομικές αρχές της χώρας αντιμετώπισαν με καχυποψίες τις μαρτυρίες και, όπως διαβεβαίωσαν αξιωματούχοι, δεν υπάρχουν συντρίμμια στη ζούγκλα, ούτε σημαία της Μαλαισίας.

Σύμφωνα με το διοικητή της αστυνομίας στην επαρχία Τάουι-Τάουι όπου ανήκει διοικητικά το νησί Σουγκμπάι, Ρόι Γκαμπόρ, που έστειλε στην περιοχή μία ομάδα για να διερευνήσουν τις μαρτυρίες, «δεν βρέθηκε τίποτα». «Οι άνδρες μου συνομίλησαν με τους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι δεν ήξεραν τίποτα κι εξάλλου σε ένα μικρό μέρος σαν αυτό, κάτι τέτοιο δεν θα είχε μείνει κρυφό», τόνισε ο Γκαμπόρ, που πρόσθεσε πως δεν μπόρεσε να εντοπίσει ούτε τον άνδρα που σήμανε τον... συναγερμό.

Το τηλεφώνημα
Πρόκειται, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, για τον τεχνικό ήχου Τζαμίλ Ομάρ ο οποίος και τηλεφώνησε στην αστυνομία στο Σαμπάχ στη νήσο Βόρνεο, όπου και ζει, για να ενημερώσει ότι η θεία του, Σίτο Καγιάμ, βρήκε συντρίμμια στη ζούγκλα του Σουγκμπάι όπου κι είχε πάει με άλλους για να κυνηγήσει πουλιά. Ο Ομάρ ισχυρίστηκε επίσης πως η θεία του σκαρφάλωσε στην άτρακτο του αεροσκάφους όπου κι είδε πολλούς σκελετούς, έναν στο πιλοτήριο δεμένο ακόμα με τη ζώνη του. Η θεία βρήκε επίσης και μία σημαία της Μαλαισίας μήκους 70 και πλάτους 35 εκατοστών.

Ο Ομάρ είπε στην αστυνομία ότι η θεία του δεν μπορούσε να δώσει τις πληροφορίες της νωρίτερα επειδή δεν υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας και επιπλέον οι κάτοικοι του νησιού δεν παρακολουθούν τηλεόραση και έτσι δεν ξέρουν καλά τι γίνεται στον κόσμο. Η θεία, σύμφωνα πάντα με τον Ομάρ, σοκαρίστηκε μόνο όταν έμαθε πως το κομμάτι πανί που πήρε από τα συντρίμμια ήταν η σημαία της Μαλαισίας και τότε ήταν που πήγε να τον βρει η ίδια με τη σημαία, η οποία είχε πλυθεί και την οποία, όπως ισχυρίζεται ο Ομάρ, την παρέδωσε στην αστυνομία, που με τη σειρά της διαψεύδει...

Το νησί, πάντως, βρίσκεται σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση από το σημείο όπου ταυτοποιήθηκε το τελευταίο εύρημα από την πτήση ΜΗ370, ένα πτερύγιο στη νήσο Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό. Επειδή, μάλιστα, ανάμεσα στα δύο σημεία παρεμβάλλεται ξηρά -η νήσος Βόρνεο, η Μαλαισία και τμήματα της Ινδονησίας- θεωρείται απίθανο το ενδεχόμενο το πτερύγιο να παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos