Επτά ώρες άγριας μάχης αστυνομικών με υπόπτους στο Παρίσι

19 Νοεμβρίου 2015 14:59

Σε πεδίο μάχης μετετράπη για επτά ώρες χθες το μεσαιωνικό κέντρο του παρισινού προαστίου Σεν Ντενί, στο βόρειο τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας. Αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν σε διαμέρισμα όπου βρίσκονταν ύποπτοι για συμμετοχή στις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής.

Οι σχετικές πληροφορίες που είχαν φτάσει στις διωκτικές αρχές υποστήριζαν ότι μεταξύ των υπόπτων περιλαμβανόταν και ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο οποίος φέρεται ως ο εγκέφαλος των επιθέσεων.

 

Σε πεδίο μάχης μετετράπη για επτά ώρες χθες το μεσαιωνικό κέντρο του παρισινού προαστίου Σεν Ντενί, στο βόρειο τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας. Αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν σε διαμέρισμα όπου βρίσκονταν ύποπτοι για συμμετοχή στις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής. Οι σχετικές πληροφορίες που είχαν φτάσει στις διωκτικές αρχές υποστήριζαν ότι μεταξύ των υπόπτων περιλαμβανόταν και ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο οποίος φέρεται ως ο εγκέφαλος των επιθέσεων.

Στη διάρκεια της πολύωρης ανταλλαγής πυρών που ακολούθησε την αστυνομική επιδρομή, μία γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε και τουλάχιστον άλλος ένας εκ των υπόπτων σκοτώθηκε, ενώ πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά. Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι διεξάγονταν ιατροδικαστικές έρευνες για να εξακριβωθεί αν και τρίτο άτομο σκοτώθηκε στη διάρκεια των συγκρούσεων. Η μακάβρια ανακοίνωση μιλά από μόνη της για την αγριότητα της ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ αστυνομικών και τρομοκρατών.

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν, εκ των οποίων τα τρία βρίσκονταν μέσα στο πολιορκημένο διαμέρισμα. Οπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο εισαγγελέας Φρ. Μολέν, οι διωκτικές αρχές δεν ήταν σε θέση να βεβαιώσουν αν ο Αμπαούντ βρισκόταν όντως στο διαμέρισμα. Πάντως δεν περιλαμβάνεται μεταξύ των συλληφθέντων, όπως δεν περιλαμβάνεται ο Σάλαχ Αμπντεσλάμ, ένας εκ των δραστών των επιθέσεων της Παρασκευής, που πιστεύεται ότι διέφυγε. Το πρακτορείο Reuters ανέφερε, επικαλούμενο τρεις διαφορετικές πηγές, ότι η επιχείρηση περιλάμβανε την εξουδετέρωση πυρήνα τρομοκρατών που σχεδίαζε νέα επίθεση, με στόχο, αυτήν τη φορά, το εύπορο προάστιο Λα Ντεφάνς, στο δυτικό τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας, όπου εδρεύουν πολλές μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η πετρελαϊκή πολυεθνική Total και η τράπεζα Societe Generale.

www.kathierini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos