Πυρά αστυνομικών κατά «υπόπτου» στο Λονδίνο

11 Δεκεμβρίου 2015 12:39

Η βρετανική αστυνομία πυροβόλησε άνδρα στο βόρειο Λονδίνο κατά την διάρκεια επιχείρησης- που δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία- όπως ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιαρντ.

Ο ύποπτος δέχθηκε πυρά στις 9.00 το πρωί (τοπική ώρα) στην περιοχή Γουντ Γκριν. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο και η αστυνομία αναφέρει ότι περιμένει ενημέρωση για την κατάσταση του υπόπτου.

 

Η μητροπολιτική αστυνομία έχει ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση (με τον κωδικό Κέστρελ) κατά της εγκληματικότητας των συμμοριών οι οποίες δρουν στην πρωτεύουσα, μετά την ανησυχητική αύξηση των επιθέσεων με μαχαίρια και όπλα.

Από τον Ιανουάριο, 15 έφηβοι μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου στο Λονδίνου, ενώ σημειώθηκαν πάνω από 350 περιστατικά στα οποία έγινε χρήση όπλων, αριθμός κατά 15% αυξημένος σε σχέση με το 2014.

Οι έφοδοι πραγματοποιούνται με την συμμετοχή εκατοντάδων αστυνομικών και από ειδικές μονάδες.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας πραγματοποιείται κατόπιν της περιόδου «αμνηστίας» που δόθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις το Νοέμβριο στο Παρίσι, κατά την οποία ανακτήθηκαν δεκάδες όπλα, μεταξύ των οποίων και ένα καλάσνικοφ.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos