Ομπάμα και Μέρκελ οι πιο δημοφιλείς ηγέτες παγκοσμίως

22 Δεκεμβρίου 2015 14:17

Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ο πιο δημοφιλής ηγέτης παγκοσμίως, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από την δεύτερη Άγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει ο βρετανικός Independent και διενεργήθηκε από την WIN/Gallup International σε 65 χώρες και 64.000 άτομα.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον (37%), στην τέταρτη ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ (35%) ενώ την πεντάδα συμπληρώνει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν (33%).

 

Ο Μπάρακ Ομπάμα είναι ο ηγέτης που εμπνέει τον μεγαλύτερο σεβασμό, τρεις στους πέντε ανθρώπους (59%) έχουν θετική εικόνα για τον πρόεδρο των ΗΠΑ ενώ ένας στους τρεις (29%) δεν τον βλέπουν και τόσο θετικά. Χαρακτηριστικό είναι πως είναι λιγότερος αγαπητός στην πατρίδα του και συγκεντρώνει μείον δώδεκα βαθμούς.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα και ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι μακράν οι πιο αναγνωρίσιμοι ηγέτες στην παγκόσμια πολιτική σκηνή. Η Άνγκελα Μέρκελ είναι η δεύτερη πιο αγαπητή ηγέτης ανάμεσα στους 10 που περιλαμβάνονται στην έρευνα με ποσοστό 42%, παρά το γεγονός ότι στην πατρίδα της έχει αρνητικό σκορ στην πατρίδα της εξαιτίας της μεταναστευτικής πολιτικής που ακολούθησε.

Ειδικότερα, πρώτος στη λίστα βρίσκεται ο Μπάρακ Ομπάμα ακολουθούν η Άνγκελα Μέρκελ, ο Ντάβιντ Κάμερον και ο Φρανσουά Ολάντ. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν και στην έκτη ο Κινέζος πρόεδρος Χι Τζινπίνγκ.Ακολουθεί στην έβδομη θέση ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι και στην όγδοη η πρόεδρος της Βραζιλίας πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ. Τέλος την ένατη θέση φιγουράρει ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ και την δέκατη ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos