Hurriyet: Η Τουρκία προειδοποίησε για την επίθεση στο Μόναχο

04 Ιανουαρίου 2016 15:35

Χάρη της Τουρκίας απετράπη η τρομοκρατική επίθεση στους σιδηροδρομικούς σταθμούς στο Μόναχο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Ο σταθμός του Μονάχου εκκενώθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

 

Σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας, η τουρκική αντιτρομοκρατική ενημέρωσε τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αυστρία, την Ιταλία και το Βέλγιο ότι μια ομάδα πέντε μαχητών του Ισλαμικού Κράτους πέρασαν στην Ευρώπη μέσω του Αιγαίου τον Οκτώβριο με πλαστά διαβατήρια.

Η τουρκική αντιτρομοκρατική είχε στη διάθεσή της και πληροφορίες για τις επιθέσεις που σχεδίαζαν οι τζιχαντιστές. Οι πέντε φανατικοί ισλαμιστές φαίνεται ότι είχαν σκοπό να «χτυπήσουν» εκκλησίες και κεντρικά σημεία διασκέδασης σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης.

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα αναφέρει ότι η αστυνομία της χώρας συνέλαβε συνεργάτη του Τζιχάντι Τζόν, του διαβόητου εκτελεστή του Ισλαμικού Κράτους. Ο Αίν Λέσλι Τζούνιορ Ντάβις έπεσε στα χέρια της αστυνομίας μετά από κοινή επιχείρηση της τουρκικής ΜΙΤ, της αμερικανικής CIA και της βρετανικής ΜΙ-6.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos