Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον φονικό «Snowzilla»

25 Ιανουαρίου 2016 01:23

Μια από τις χειρότερες χιονοθύελλες των τελευταίων ετών πλήττει τις ανατολικές ΗΠΑ. Η επέλαση του Snowzilla, όπως έχει βαφτιστεί από τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης, είχε προκαλέσει μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής το θάνατο τουλάχιστον 19 ανθρώπων, χάος στους δρόμους και αυτοκινητόδρομους και χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων.

Σε ορισμένα τμήματα της χώρας το ύψος του χιονιού την Κυριακή έφτασε τα 100 εκατοστά, προκαλώντας εκατοντάδες τροχαία ατυχήματα. Δεκάδες οδηγοί έμειναν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους.

 

Όπως μεταδίδει το CNN, περισσότεροι από 220.000 άνθρωποι έμειναν την Κυριακή χωρίς ρεύμα. Στις ανατολικές ακτές δεν πραγματοποιούνται πλέον πτήσεις. Σύμφωνα με το flightaware.com την Κυριακή ακυρώθηκαν περισσότερες από 3.000 προγραμματισμένες πτήσεις.

Η φονική χιονοθύελλα έχει παραλύσει την πρωτεύουσα αλλά και τη Νέα Υόρκη. Στο Central Park μετρήθηκαν 68 εκατοστά χιονιού. Εάν συνεχιστεί η χιονόπτωση ενδέχεται να σπάσει το ρεκόρ των 68,3 εκατοστών που είχε καταγραφεί τον Φεβρουάριο του 2006.

«Δώρο» χαρακτήρισε την απόλυτη –λόγω χιονιά- ηρεμία στη Νέα Υόρκη, σχολιαστής των New York Times, προσθέτοντας ότι το απέραντο λευκό κατάφερε να σκεπάσει πολλές άσχημες πλευρές της μεγαλούπολης...

´Η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ωστόσο βελτίωση των καιρικών συνθηκών. Παρά ταύτα οι αρχές καλούν τους πολίτες να παραμείνουν καταρχήν στα σπίτια τους καθώς θα χρειαστούν μερικές μέρες ακόμη μέχρι να γίνουν και πάλι προσβάσιμοι οι δρόμοι.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos