Ιστοσελίδα της Europol με διεθνείς εγκληματίες

30 Ιανουαρίου 2016 12:48

Ιστοσελίδα με τους 45 πλέον καταζητουμένους υπόπτους για εγκληματικές ενέργειες εγκαινίασαν χθες δυνάμεις της ευρωπαϊκής αστυνομίας (Europol) και μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται ο βελγικής καταγωγής Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος κατηγορείται για τις επιθέσεις στο Παρίσι. «Το σάιτ θα περιέχει πληροφορίες για διεθνώς καταζητούμενους εγκληματίες, καταδικασμένους ή για σοβαρά εγκλήματα ή για τρομοκρατικές ενέργειες στην Ευρώπη», ανέφερε η Europol. Οι πολίτες καλούνται να παρέχουν πληροφορίες, ακόμη και ανώνυμα, αν θέλουν, στην ιστοσελίδα με διεύθυνση www.eumostwanted.com.

Η πρωτοβουλία ελήφθη μετά τις επικρίσεις για έλλειψη συντονισμού μεταξύ των ευρωπαϊκών αρχών στην περίπτωση των επιθέσεων στο Παρίσι.

 

Στο μεταξύ, η γαλλική αστυνομία εξακολουθεί να ανακρίνει έναν άνδρα που συνελήφθη με πιστόλια και ένα Κοράνι στις αποσκευές του στην Ντίσνεϊλαντ του Παρισιού, αλλά δεν έχει καλέσει ανακριτές της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Η Γαλλία έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις επιθέσεις ισλαμιστών ενόπλων και βομβιστών αυτοκτονίας, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 130 ανθρώπων στις 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι. Ο 28χρονος, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία είναι ευρωπαϊκής καταγωγής, συνελήφθη την Πέμπτη αφού πέρασε από σκάνερ ασφαλείας σε ξενοδοχείο της Ντίσνεϊλαντ. Τα όπλα βρέθηκαν σε αποσκευή που περιείχε και μία γαλλική μετάφραση του Κορανίου.

Αστυνομικές πηγές δήλωσαν πως η τοπική αστυνομία στην περιφέρεια του Μο χειρίζεται προς το παρόν την έρευνα και πως μέχρι τώρα δεν έχει κληθεί για να βοηθήσει η γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Μία γυναίκα, η οποία φαίνεται ότι συνόδευε τον άνδρα όταν αυτός προσήχθη, συνελήφθη στο σπίτι της κατά τη διάρκεια της νύχτας αφού αρχικά είχε διαφύγει. Προσήχθη επίσης για ανάκριση, δήλωσε μια πηγή στο Reuters. Σύμφωνα με άλλη αστυνομική πηγή, ο άνδρας δήλωσε πως μετέφερε τα πιστόλια για αυτοπροστασία. Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις του Νοεμβρίου, έχουν καλέσει και για άλλες επιθέσεις στη Γαλλία, μαχητικά της οποίας βομβαρδίζουν περιοχές τις οποίες ελέγχει το Ι.Κ. στη Συρία και στο Ιράκ.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos