Η Βιέννη καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζεις

24 Φεβρουαρίου 2016 10:07

Παγκόσμια πρωταθλήτρια για έβδομη μάλιστα χρονιά ως πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής αναδείχθηκε η Βιέννη για το 2016, μεταξύ 230 μητροπόλεων του κόσμου τις οποίες αξιολογεί σε μεγάλη ετήσια έρευνα η γνωστή διεθνής εταιρεία συμβούλων επιχειρηματιών «Mercer».

Στη φετινή δεκάδα της 18ης έρευνας της «Mercer» φιγουράρουν επτά πόλεις της Ευρώπης, τρεις από τις οποίες είναι γερμανικές: το Μόναχο, το Ντίσελντορφ και η Φρανκφούρτη που κατέλαβαν αντίστοιχα την 4η, την 6η και την 7η θέση.

 

Δεύτερη στην κατάταξη, μετά τη Βιέννη, έρχεται η Ζυρίχη, ακολουθούμενη από το Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, ενώ στην πέμπτη θέση βρίσκεται το Βανκούβερ του Καναδά, που είναι η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής στη Βόρεια Αμερική.

Λονδίνο, Παρίσι, Νέα Υόρκη και Τόκιο δεν μπήκαν καν στις 30 κορυφαίες πόλεις, καθώς η γαλλική πρωτεύουσα, λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων, έχασε δέκα μονάδες και βρέθηκε στην 37η θέση. Το ίδιο και το Λονδίνο (39η θέση) μόνο και μόνο επειδή θεωρείται στόχος τρομοκρατών. Η Νέα Υόρκη φιγουράρει στην 44η θέση και το Τόκιο στην 45η. Οι αμερικανικές πόλεις δεν κατόρθωσαν να μπουν στις πρώτες θέσεις κυρίως εξαιτίας της εγκληματικότητας και της ασφάλειας. Καλύτερη αμερικανική πόλη αναδείχθηκε το Σαν Φρανσίσκο στην 28η θέση και η Βοστόνη στην 34η.

Στην τελευταία θέση της λίστας βρέθηκε για ακόμα μία φορά η Βαγδάτη, αφού η σεκταριστική βία έχει σαρώσει την πόλη από την αμερικανική εισβολή το 2003 και μετά. Η Δαμασκός που μαστίζεται από τον πενταετή συριακό εμφύλιο κατατάχθηκε έξι θέσεις πάνω από τη Βαγδάτη.

Η Αθήνα βρίσκεται στην 87η θέση, μετά την Κουάλα Λουμπούρ (86η θέση) και πριν από τη Λεμεσό (88η).

Ως βάση αξιολόγησης της ποιότητας ζωής των πόλεων από τους συνεργάτες της διεθνούς εταιρείας «Mercer» χρησιμοποιούνται συνολικά 39 διαφορετικά κριτήρια που αφορούν, μεταξύ άλλων, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές πτυχές. Σε αυτά προστίθεται και μια σειρά άλλων παραγόντων, όπως η προσωπική ασφάλεια και υγεία, οι δυνατότητες για μόρφωση, τα συγκοινωνιακά μέσα καθώς και οι παροχές σε δημόσιες υπηρεσίες.

Για τη διάκριση της αυστριακής πρωτεύουσας, ο δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης, Μίχαελ Χόιπλ, τόνισε ότι η επιλογή της Βιέννης, για μια ακόμη φορά, ως πόλης με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα, αποδεικνύει πως είναι μια πόλη που προσφέρει μια ζωή με ασφάλεια, με υψηλά κοινωνικά πρότυπα, με ευνοϊκό κόστος κατοικίας, με εξαιρετικές υποδομές και με άριστες πολιτιστικές προσφορές για όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Η Βιέννη πάντως φιγουράρει στην πρώτη θέση και στη λίστα «Πρωτεύουσα των συνεδρίων», καθώς έχει ανακηρυχθεί έξι φορές την τελευταία δεκαετία πρώτη σ' αυτή την κατηγορία, φιλοξενώντας κάθε χρόνο πάνω από 150 διεθνή συνέδρια και διασκέψεις.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos