Βρυξέλλες: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό δύο υπόπτων

16 Μαρτίου 2016 09:44

Σε υψηλό συναγερμό παραμένουν από την Τρίτη οι Βρυξέλλες, μετά από μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο προάστιο Forest κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί.


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δύο υπόπτων που φέρεται να έχουν διαφύγει. Τοπικές εφημερίδες αναφέρουν ότι η χτεσινή επιχείρηση σχετίζεται με τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι τον Νοέμβριο, Στην εν λόγω επιχείρηση, συμμετείχε χτες και η γαλλική αστυνομία.

 

Η εισαγγελία του Βελγίου ανακοίνωσε ότι οι αρχές πήγαν να ερευνήσουν ένα διαμέρισμα στο Forest και άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Ένας από τους υπόπτους, που πυροβολούσε με καλάσνικοφ, σκοτώθηκε από την αστυνομία έξω από το διαμέρισμα.

Μέχρι στιγμής, ο νεκρός ύποπτος δεν έχει ταυτοποιηθεί αλλά η εισαγγελία τόνισε ότι δεν είναι ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ -ένας από τους μακελάρηδες του Παρισιού που έχει διαφύγει. Παρότι η επιχείρηση στο διαμέρισμα του Forest έχει ολοκληρωθεί, οι τοπικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό τρομοκρατών.

Οι γαλλικές αρχές έχουν ταυτοποιήσει τους περισσότερους από τους μακελάρηδες του Παρισιού. Την ίδια ώρα, 11 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στο Βέλγιο ως ύποπτοι για συμμετοχή στην οργάνωση των τρομοκρατικών χτυπημάτων.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos