Έκθεση State Department: Διακρίσεις, περιορισμοί και έξαρση βίας στην Ελλάδα

14 Απριλίου 2016 09:23

Δόθηκε χθες στη δημοσιότητα η Έκθεση του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στο κεφαλαίο για την Ελλάδα, η έκθεση αναφέρεται στις δύο πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις τις οποίες χαρακτηρίζει ελεύθερες και δίκαιες.


Παράλληλα η έκθεση αναφέρεται στο πρόβλημα της μεταναστευτικής κρίσης και σημειώνει ότι αναφέρθηκαν προβλήματα σχετικά με τις, σε ορισμένες περιπτώσεις, άσχημες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στα κέντρα φιλοξενίας (έλλειψη τροφής, νερού, στέγης κλπ), προβλήματα σχετικά με περιστατικά βίας της αστυνομίας κατά μεταναστών και κρούσματα ρατσιστικής συμπεριφοράς εναντίον μεταναστών.

Η έκθεση σημειώνει ότι στους τομείς στους οποίους αναφέρθηκαν προβλήματα σχετικά με το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων περιλαμβάνονται :

- κάποιοι περιορισμοί στην ελευθερία του Τύπου και της θρησκείας
- ενδοοικογενειακή βία
- περιστατικά αντισημιτισμού
- όρια στην ελευθερία ορισμένων εθνοτικών μειονοτήτων να αυτοπροσδιορίζονται
- διακρίσεις κατά της επίσημα αναγνωρισμένης μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη
- διακρίσεις κατά των Ρομά
- βία και διακρίσεις εις βάρος των oμοφυλοφίλων
- διακρίσεις στην απασχόληση και την εργασία με βάση τη φυλή, το φύλο, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου και τα άτομα με HIV.

Στο κείμενο σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έλαβε μέτρα για τη διερεύνηση, τη δίωξη και την τιμωρία των υπαλλήλων που πήραν μέρος σε περιστατικά καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είτε στα σώματα ασφαλείας ή αλλού στην κυβέρνηση.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos