Το Ισραήλ απαγορεύει την είσοδο σε χιλιάδες Παλαιστίνιους μετά το νέο τυφλό χτύπημα

09 Ιουνίου 2016 09:55

Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα το πάγωμα των 83.000 αδειών εισόδου που έχουν εκδοθεί για την είσοδο Παλαιστινίων στο ισραηλινό έδαφος με την ευκαιρία του ραμαζανιού, έπειτα από την αιματηρή επίθεση που διαπράχθηκε χθες το βράδυ από δύο Παλαιστίνιους στο Τελ Αβίβ και τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων.


«Ολες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για το ραμαζάνι, ιδιαίτερα οι άδειες που προορίζονται για οικογενειακές επισκέψεις από την Ιουδαία-Σαμάρεια παγώνουν...83.000 άδειες εισόδου παγώνουν», ανακοίνωσε το COGAT, το όργανο που είναι αρμόδιο για τον συντονισμό των ισραηλινών δραστηριοτήτων στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Με την ονομασία Ιουδαία-Σαμάρεια αποκαλεί η ισραηλινή κυβέρνηση τη Δυτική Οχθη, κατεχόμενο παλαιστινιακό έδαφος.

Η απόφαση πάρθηκε μετά τη νέα αιματηρή επίθεση, χθες, στο Τελ Αβίβ, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον των ανυποψίαστων πολιτών σε κεντρική αγορά με αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι έξι να τραυματιστούν.

Όπως έγινε γνωστό λίγο μετά την επίθεση, οι δύο Παλαιστίνιοι ένοπλοι που έτρεψαν σε φυγή τους πελάτες, μερικούς κρατώντας μικρά παιδιά, συνελήφθησαν ενώ ο ένας από αυτούς τραυματισμένος.
Το Ισραήλ απαγορεύει την είσοδο σε χιλιάδες Παλαιστίνιους μετά το νέο τυφλό χτύπημα

Πλάνα από κάμερες ασφαλείας έδειξαν ότι οι δύο άντρες ήταν ντυμένοι ως επιχειρηματίες και παρίσταναν τους πελάτες σε ένα εστιατόριο, όταν έβγαλαν ξαφνικά αυτόματα όπλα και άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας εν ψυχρώ έναν άντρα.

Tο προσωπικό φύλαξης του συγκροτήματος Sarona ανταπέδωσε τον πυροβολισμό, ενώ έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Πρόκειται για μία από τις πιο σοβαρές επιθέσεις που έχουν γίνει στο Τελ Αβίβ, κέντρο επιχειρήσεων και διασκέδασης της χώρας, από τότε που ξέσπασε ένα κύμα Παλαιστινιακής βίας εδώ και οκτώ μήνες.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos