Μόλις 4 ώρες άντεξε το πραξικόπημα στην Τουρκια - Ο λαός νίκησε τα τάνκς

16 Ιουλίου 2016 10:48

ξιοποιώντας τα κοινωνικά δίκτυα, που τόσο είχε πολεμήσει, ο Ερντογάν πέτυχε να βγάλει χιλιάδες στους δρόμους και να ακυρώσει τον αιφνιδιασμό των στασιαστών. 


Αγνωστος ο αριθμός των νεκρών από τις εμφύλιες συγκρούσεις μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.  Παντοδύναμος ο Ερντογάν την επόμενη μέρα

Οι χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν -ύστερα από έκκληση του Ταγίπ Ερντογάν- σε δρόμους και πλατείες, σε ολόκληρη τη γειτονική χώρα, απέτρεψαν την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος που ήταν σε εξέλιξη για ώρες. Ωστόσο, υπήρξαν σκληρές συγκρούσεις με στρατιωτικές ομάδες να εξαπολύουν πυρά εναντίον διαδηλωτών, αλλά και να ανταλλάσσουν πυρά με δυνάμεις της Αστυνομίας -τόσο στην Αγκυρα, όσο και στην Κωνσταντινούπολη- και απροσδιόριστος αριθμός νεκρών.

Ως τα ξημερώματα, οι Αρχές είχαν επιβεβαιώσει την ύπαρξη 19 νεκρών αστυνομικών, σε συγκρούσεις στην Αγκυρα. Μάλιστα, υπήρχαν πληροφορίες για συγκρούσεις ως τα ξημερώματα -υπήρξαν ζημιές και στο τουρκικό Κοινοβούλιο-, παρά το γεγονός ότι η πλάστιγγα είχε γείρει καθαρά εις βάρος των πραξικοπηματιών.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos