Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας η 183η γιορτή της μπύρας στο Μόναχο

17 Σεπτεμβρίου 2016 17:02

Η παραδοσιακή γιορτή της μπύρας στο Μόναχο εγκαινιάστηκε σήμερα υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας καθώς η Βαυαρία βυθίστηκε στο πένθος το καλοκαίρι έπειτα από δύο επιθέσεις την ευθύνη των οποίων ανέλαβαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και μια σφαγή που διέπραξε ένας ψυχικά διαταραγμένος έφηβος.


Ο δήμαρχος του Μονάχου Ντίτερ Ράιτερ εγκαινίασε στις 12.00 τοπική ώρα την 183η Oktoberfest, τη μεγαλύτερη γιορτή της μπύρας παγκοσμίως.

Για πρώτη φορά, η περιοχή Theresienwiese που φιλοξενεί έως τις 3 Οκτωβρίου τη γιορτή της μπύρας, περιβάλλεται από έναν φράκτη, απαγορεύεται οι επισκέπτες να έχουν μεγάλες τσάντες και 600 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί μόνιμα αντί των 500, όπως ίσχυε παλαιότερα. Περισσότερες κάμερες ασφαλείας έχουν τοποθετηθεί στον χώρο αυτό.

"Παρατηρήσαμε ότι οι πολίτες δεν ένιωθαν μεγάλη ασφάλεια, και κατά συνέπεια θελήσαμε να δείξουμε ότι διαθέτουμε περισσότερους αστυνομικούς και ότι είμαστε σε ετοιμότητα", δήλωσε ο Βέρνερ Φάιλερ, υποδιοικητής της αστυνομίας του Μονάχου.

Οι διοργανωτές φοβούνται μείωση των επισκεπτών λόγω των ανησυχιών για την ασφάλεια. Ήδη πέρυσι οι επισκέπτες είχαν μειωθεί την ώρα που η Βαυαρία γνώριζε μια πρωτοφανή εισροή προσφύγων, στην κορύφωση της μεταναστευτικής κρίσης. Τότε, το Oktoberfest είχε δεχθεί 5,9 εκατομμύρια επισκέπτες, δηλαδή 400.000 λιγότερους σε σχέση με το 2014.

Η Γερμανία πέρασε ένα ταραγμένο καλοκαίρι μετά τη σφαγή που διέπραξε ο Νταβίντ Αλί Σονμπολί, ένας ψυχικά διαταραγμένος γερμανο-ιρανός έφηβος, που σκότωσε εννέα ανθρώπους στο Μόναχο πριν αυτοκτονήσει.

Δύο επιθέσεις την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος πραγματοποιήθηκαν επίσης στη νότια Γερμανία: μια επίθεση με εκρηκτικά με δράστη έναν 27χρονο Σύρο στην οποία 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν και μια επίθεση με μαχαίρι από έναν 17χρονο Αφγανό αιτούντα άσυλο στην οποία τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι.

www.ethnos,gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos