Νέος ισχυρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ έπληξε την Ιταλία

30 Οκτωβρίου 2016 13:02

Μια ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,7 βαθμών έπληξε σήμερα το πρωί την κεντρική Ιταλία, προκαλώντας την κατάρρευση περισσότερων κτηρίων σε μικρές πόλεις οι οποίες είχαν ήδη πληγεί από σεισμούς τους δύο τελευταίους μήνες, ενώ δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για νεκρούς.


Σύμφωνα με το Ιταλικό ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν έντασης 6,7 Ρίχτερ, ενώ το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής USGS αναθεώρησε σε 6,6 βαθμούς το μέγεθος του σεισμού, από 7,1 βαθμούς που είχε ανακοινώσει αρχικά, και το εστιακό βάθος του σε 1,5 χιλιόμετρο -- από 108 χιλιόμετρα που είχε ανακοινώσει νωρίτερα.

Ο σημερινός σεισμός ήταν μεγαλύτερος από εκείνον που είχε πλήξει στις 24 Αυγούστου την κεντρική Ιταλία, προκαλώντας τον θάνατο σχεδόν 300 ανθρώπων. Χιλιάδες μετασεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν στις εβδομάδες που έχουν περάσει έκτοτε, περιλαμβανομένων δύο ιδιαίτερα ισχυρών δονήσεων την περασμένη Τετάρτη.

«Προς το παρόν δεν έχει διαπιστωθεί να υπάρχουν νεκροί», επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της ιταλικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Φαμπίτσιο Κούρτσιο, μιλώντας στους δημοσιογράφους, κάνοντας ωστόσο αναφορά για 10 ελαφρά τραυματίες καθώς και για έναν ακόμη πολίτη η κατάσταση του οποίου παρουσιάζει πιο σοβαρά προβλήματα», πρόσθεσε.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos