Ανήλικος μετανάστης βίασε και σκότωσε κόρη αξιωματούχου της ΕΕ

05 Δεκεμβρίου 2016 15:03

Ένας Αφγανός μετανάστης που είχε φτάσει στη Γερμανία ως ασυνόδευτος ανήλικος ομολόγησε το βιασμό και τη δολοφονία μιας φοιτήτριας ιατρικής, που προσέφερε εθελοντική εργασία σε ένα στρατόπεδο φιλοξενείας προσφύγων.


Η Μαρία Λάντενμπούργκερ, η κόρη ενός ανώτερου Ευρωπαίου αξιωματούχου, επέστρεφε από ένα πάρτι στην πανεπιστημιούπολη του Φράιμπουργκ στη Γερμανία όταν δέχτηκε επίθεση στο δρόμο.
Έπεσε θύμα βιασμού ενώ ο δράστης την έπνιξε, με το πτώμα της να βρίσκεται στον ποταμό Ντρέισαμ
Το σοκαριστικό συμβάν έλαβε χώρα τις 16 Οκτωβρίου ωστόσο οι λεπτομέρειες της δολοφονίας έγιναν γνωστές μόλις μετά τη σύλληψη την Παρασκευή ενός Αφγανού μετανάστη.
Ο άνδρας συνελήφθη όταν κοντά στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε ένα φουλάρι με το DNA του. Το φουλάρι ανήκε στο θύμα.
Ανήλικος μετανάστης βίασε και σκότωσε κόρη αξιωματούχου της ΕΕ -

Οι Αρχές οδηγήθηκαν στον θύτη με τη βοήθεια μιας κάμερας ασφαλείας που βρισκόταν στην περιοχή.
Ο 17χρονος Αφγανός μετά τη σύλληψή του ομολόγησε την ενοχή του. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, ο αγνώστων λοιπόν στοιχείων ανήλικος είχε φτάσει τον περασμένο χρόνο στη Γερμανία ως ασυνόδευτος και φιλοξενούνταν σε μια οικογένεια στην πόλη.
Σύμφωνα επίσης με τις αναφορές, η κοπέλα στον ελεύθερο χρόνο της πρόσφερε εθελοντική εργασία σε ένα από τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στο Φράιμπουργκ. Είναι ωστόσο άγνωστο αν είχε έρθει ποτέ σε επαφή με τον κατηγορούμενο πριν από το μοιραίο βράδυ.

Αντιδράσεις και κόντρες
Το τραγικό αυτό γεγονός έχει προκαλέσει θύελλα στη Γερμανία. Η λαϊκιστική γερμανική δεξιά και ένα συνδικάτο αστυνομικών καταφέρθηκαν σήμερα εναντίον της "μαζικής" και "ανεξέλεγκτης" μετανάστευσης.
«Έχουμε συγκλονιστεί από την ενέργεια αυτή και βλέπουμε την ίδια στιγμή πως οι προειδοποιήσεις μας για την ανεξέλεγκτη άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων νεαρών ανδρών που προέρχονται από ισλαμο-πατριαρχικές κουλτούρες χαρακτηρίζονται λαϊκιστικές», σχολίασε ο Γιοργκ Μέουτεν, ένας από τους ηγέτες του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), ενός λαϊκιστικού κινήματος που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη.
Ο Ράινερ Βεντ, πρόεδρος του συνδικάτου αστυνομικών DPolG, δήλωσε από την πλευρά του στην εφημερίδα Bild πως «το θύμα αυτό και πολλά άλλα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αν η χώρα μας ήταν προετοιμασμένη για τους κινδύνους που πάνε μαζί με τη μαζική μετανάστευση». Ο αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Ράιφ Στέγκνερ, χαρακτήρισε τα σχόλια αυτά "πολιτικά εμετικά" και "ηλίθια".
Ο σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ υπενθύμισε από την πλευρά του πως "τέτοιοι απεχθείς φόνοι υπήρχαν και πριν έρθει ο πρώτος πρόσφυγας από το Αφγανιστάν ή από τη Συρία" στη Γερμανία, προειδοποιώντας πως η κυβέρνηση δεν θα αφήσει να περάσει "καμία παρακίνηση σε ρατσιστικό μίσος".

"Τέτοιες θηριωδίες διαπράττονται δυστυχώς από πολίτες μας όπως και από ξένους, δεν είναι αλίμονο ένα καινούριο φαινόμενο" δήλωσε η Τζούλια Κλόκνερ, ηγετικό στέλεχος του συντηρητικού κόμματος της καγκελαρίου Μέρκελ.
Σύμφωνα με το γραφείο στατιστικής της ΕΕ Eurostat, σχεδόν 90.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι έφθασαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2015. Λίγοι περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς είναι Αφγανοί.
Η Γερμανία υποδέχθηκε το 2015 890.000 αιτούντες άσυλο. Η πολιτική υποδοχής της καγκελαρίου οδήγησε σε άνοδο του νεοσύστατου αντι-ισλαμικού Afd, ιδιαίτερα μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία (δυτικά) που διαπράχθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, κυρίως από μετανάστες.
Αντιμέτωπη με μια αυξανόμενη δυσαρέσκεια στο εσωτερικό της συντηρητικής πολιτικής οικογένειάς της, η Μέρκελ, που θα διεκδικήσει το 2017 και τέταρτη θητεία, κατέστησε στη συνέχεια πιο αυστηρή τη μεταναστευτική πολιτική της.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos