«Καμπανάκι» FBI: Οι τζιχαντιστές μπορεί να χτυπήσουν γιορτινές εκδηλώσεις

24 Δεκεμβρίου 2016 14:06

Οι αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές επέστησαν χθες την προσοχή των τοπικών αστυνομικών διευθύνσεων στο ότι οπαδοί του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) καλούν τους υποστηρικτές της τζιχαντιστικής οργάνωσης να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον εκδηλώσεων για τις γιορτές στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων και λειτουργιών σε εκκλησίες, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.


Παρά την προειδοποίηση, που διατυπώθηκε σε σήμα του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) και του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας (DHS) προς τις κατά τόπους αστυνομικές υπηρεσίες, οι ομοσπονδιακές αρχές σημείωσαν ότι δεν έχουν περιέλθει σε γνώση τους συγκεκριμένες, αξιόπιστες απειλές, διευκρίνισε το CNN.
Το σήμα αυτό διαβιβάστηκε μετά τη ανάρτηση ενός--δημόσια προσβάσιμου--καταλόγου με εκκλησίες των ΗΠΑ σε τζιχαντιστικούς ιστοτόπους, συμπλήρωσε το τηλεοπτικό δίκτυο.

Δεν έγινε κάποιο περαιτέρω σχόλιο από το FBI για το σήμα αυτό, παρά το σχετικό αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.
Οπαδοί του ΙΚ «συνεχίζουν» να απευθύνουν «προτροπές για επιθέσεις εναντίον εορταστικών συγκεντρώσεων», συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων «με στόχο εκκλησίες», ανέφερε το σήμα, που περιγράφει επίσης διάφορες ενδείξεις ύποπτης δραστηριότητας για την οποία η αστυνομία πρέπει να επαγρυπνεί, σύμφωνα με το CNN.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos