Εκτύπωση αυτής της σελίδας

350 νεκροί σε 29 τρομοκρατικά χτυπήματα

02 Ιανουαρίου 2017 17:23

Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί... Στην περίπτωση της Τουρκίας, ωστόσο, οι αριθμοί των ανθρώπινων απωλειών σοκάρουν, σκιαγραφώντας μια εικόνα χαοτικής ανασφάλειας.

Οι αριθμοί των ανθρώπινων απωλειών στην Τουρκία τους τελευταίους 12 μήνες σοκάρουν, ενώ το χτύπημα στο νυχτερινό κέντρο «Reina» με τους τουλάχιστον 39 νεκρούς επιβεβαιώνει τα σοβαρά κενά ασφαλείας στο

Μόνο τους τελευταίους 12 μήνες, στη χώρα σημειώθηκαν 29 τρομοκρατικά χτυπήματα και ένα αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ξεπερνάει τους 620. Σε περίπου 350 υπολογίζονται τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων και σε 270 οι νεκροί του πραξικοπήματος. Εάν μάλιστα σε αυτούς προστεθούν και οι δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες που έχουν πέσει νεκροί τους τελευταίους τέσσερις μήνες στο μέτωπο της Συρίας, τότε ο αριθμός των συνολικών απωλειών προσεγγίζει τις 700.

Το 2016 θα μείνει στα χρονικά ως μια χρονιά «πολύ δύσκολη» για την Τουρκία του Ερντογάν, ως μια χρονιά που αφήνει πίσω της σειρά προκλήσεων (εσωτερικών αλλά και εξωτερικών, πολιτικών αλλά και οικονομικών) ναρκοθετώντας το μέλλον.

Το 2017 δυστυχώς ξεκινάει κι αυτό με τους χειρότερους οιωνούς, με ένα νέο πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, το κατά σειρά ένατο που κλονίζει την Πόλη τους τελευταίους 12 μήνες.

www.ethnos.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr