Ανησυχία για 30 που θάφτηκαν στο χιόνι

20 Ιανουαρίου 2017 14:35

Φόβους για μια τραγωδία άνευ προηγουμένου εκφράζουν οι ιταλικές Αρχές έπειτα από τη χιονοστιβάδα που ακολούθησε τις τέσσερις απανωτές σεισμικές δονήσεις στην κεντρική Ιταλία και η οποία έπληξε ένα 4στερο ξενοδοχείο στη Φαριντόλα με αποτέλεσμα τουλάχιστον 30 άτομα να αγνοούνται.


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα σωστικά συνεργεία που έχουν σπεύσει στο σημείο μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχαν εντοπίσει κάποιο ίχνος ζωής στο διαλυμένο από τη χιονοστιβάδα ξενοδοχείο Rigopiano.
Μόνο δύο άτομα κατάφεραν να γλιτώσουν από την καταστροφή και αυτό γιατί είχαν βγει εκτός του κτιρίου την ώρα που χτύπησε η χιονοστιβάδα. Σύγχυση επικρατούσε για το εάν εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν από το σημείο της τραγωδίας τρία άτομα ή όχι. Η περιοχή είναι εξαιρετικά δυσπρόσιτη εξαιτίας του μεγάλου υψόμετρου (1.200 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας) και παρότι το περιστατικό έγινε γνωστό λίγο μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, τα σωστικά συνεργεία έφτασαν με σημαντική καθυστέρηση στο ξενοδοχείο.
Σωστικά συνεργεία
Τα ιταλικά μέσα μετέδιδαν ότι οι τουρίστες μετά τους σεισμούς είχαν ετοιμαστεί να φύγουν και είχαν καλέσει εκχιονιστικό μηχάνημα για να ανοίξει τον δρόμο, όμως η χιονοστιβάδα χτύπησε πριν καταφέρουν να αφήσουν τον ξενοδοχείο. Για τα σωστικά συνεργεία έχει στηθεί μια βάση επιχειρήσεων περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της τραγωδίας, στην πόλη Πένε, όπου βρίσκονται και τα ασθενοφόρα.
Η κατάσταση στην περιοχή του Αμπρούτσο (κοντά στα σύνορα με την επαρχία Μάρκε) είναι αποκαρδιωτική καθώς τις προηγούμενες ημέρες οι περιοχές κάτω από την κορυφή του Γκραν Σάσο είχαν πληγεί από έντονα καιρικά φαινόμενα και σφοδρές χιονοπτώσεις που άφησαν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα δεκάδες πόλεις και χωριά.
Το αποτέλεσμα είναι ότι οι σεισμόπληκτοι έχουν να φοβούνται, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές εκτός από πιθανούς ισχυρούς μετασεισμούς και μεγάλες χιονοστιβάδες που μπορεί να προκληθούν είτε από αυτούς είτε από την άνοδο της θερμοκρασίας. Από τους σεισμούς έχουν καταγραφεί επιπλέον τουλάχιστον 2 θάνατοι.
Ο πρωθυπουργός της χώρας Πάολο Τζεντιλόνι κάλεσε για εθνική ενότητα και ομοψυχία και υποστήριξε ότι η Ιταλία έπεσε θύμα μιας άνευ προηγουμένου καταστροφής χτυπημένη ταυτόχρονα από την κακοκαιρία και τους σεισμούς.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos